Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Bio sam razočaran, ali ja sam Bayernu predložio Flicka...'

'Bio sam razočaran, ali ja sam Bayernu predložio Flicka...'

Ne trčim za novcem i svi koji me poznaju to znaju. Možda je momčadi tada trebao novi impuls. Bio sam razočaran, ali to je život. Padneš mnogo puta, ali moraš ustati, rekao je Kovač...

VIDEO

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač (48) je prije nekoliko dana saznao da je pozitivan na korona virus, a od tada vrijeme provodi u samoizolaciji u hotelu dok se njegova momčad priprema za nastavak sezone nakon pauze zbog Lige nacija.

Pokretanje videa...

03:57

Test mu je pozitivan bio nakon prijateljske utakmice s Nicom, a osim njega, pozitivan je bio i golman Benjamin Lecomte. Monaco je nastavio s treninzima, a Niko sve prati preko monitora iz svoje hotelske sobe. Ima puno više vremena nego inače pa je slobodno vrijeme iskoristio za intervju za Sport Bild gdje je progovorio i koroni te o Bayernu i Hansiju Flicku.

- Osjećam se dobro i nemam simptome. Zajedno se dogovaramo oko treninga. Sve se snima pa sve mogu gledati u hotelskoj sobi - rekao je Kovač koji je vođenje treninga sada prepustio bratu Robertu.

Njegov posljednji posao bio je u Bayern Münchenu odakle je otišao početkom studenog nakon što je klub bio u ogromnoj krizi. Naslijedio ga je Hansi Flick koji je napravio fantastičan posao. Totalno je podignuo momčad i osvojio Bundesligu, Kup i Ligu prvaka gdje su osvojili 'klempavi trofej' s nevjerojatnih 11 pobjeda zaredom. A Niko kaže da je on predložio Flicka upravi Bayerna.

Friendly Match - Eintracht Frankfurt vs AS Monaco

- Flick je bio moja ideja. Predložio sam to svojem bratu Robertu i Uliju Hoenessu. Uli je imao istu ideju i ubrzo je postignut dogovor. Od toga ne možemo pobjeći, uvijek će biti usporedbi. Hansi je napravio vrhunski posao. Njegov potpis stoji na načinu na koji je momčad igrala. Nije mnogo ljudi uspjelo osvojiti trostruku krunu osim možda na Play Stationu. Ne zavidim mu.

Iako nije sudjelovao u osvajanju Lige prvaka, Niku je na bankovnom računu dočekao bonus. Razlog? U njegovom ugovoru bio je bonus u slučaju osvajanja Lige prvaka, a kako je njegov ugovor raskinut tijekom krajem ožujka, Bavarci su mu isplatili taj bonus. 

FC Bayern Munich separates by mutual agreement from Niko KOVAC.

- Ne trčim za novcem i svi koji me poznaju to znaju. Možda je momčadi tada trebao novi impuls. Bio sam razočaran, ali to je život. Padneš mnogo puta, ali moraš ustati - zaključio je.

Kovač je na početku sezone stigao u Monaco gdje je glavni cilj preporoditi momčad koja je prije tri godine igrala polufinale Lige prvaka. Osvojili su francusko prvenstvo, bili hit Europe, no ruski vlasnik je rasprodao sve što 'hoda' i zaradio vreću novca, ali oslabio momčad koja je prije dvije sezone završila tek na 17. mjestu i skoro ispala iz lige.

FC Bayern Munich - Eintracht Frankfurt

Niko je posložio momčad, došlo mu je nekoliko pojačanja, a očekuje i još kojeg igrača. Nakon dva kola ima pobjedu i poraz, a u sljedećem kolu ih čeka utakmica protiv Nantesa za četiri dana. No na njoj vjerojatno neće biti Niko koji mora odraditi karantenu od 14 dana pa će ga na klupi vjerojatno zamijeniti brat Robert...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'