Obavijesti

Sport

Komentari 207

'Birokrati HNS-a i Fife, dosta je miješanja u hrvatske zakone'

'Birokrati HNS-a i Fife, dosta je miješanja u hrvatske zakone'
1

Željko Jovanović nije bio impresioniran zajedničkim dopisom Uefe i Fife koji je stigao na adresu HNS-a. Ministar sporta rekao je kako se svi zakoni moraju poštivati...

VIDEO

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović, nije dugo čekao na odgovor HNS-u povodom zajedničkog dopisa Uefe i Fife u slučaju Sportske inspekcije. 

Podsjećamo, u dopisu piše kako neumjesna uplitanja ministarstva u rad HNS-a moraju prestati te kako svi Fifini i Uefini savezi moraju svoje poslove voditi neovisno bez utjecaja bilo koje treće strane.

- Neumjesna uplitanja Vlade u hrvatski nogomet ne mogu prestati jer ih nikad nije ni bilo. U Hrvatskoj svi sportski savezi moraju prestati lažno optuživati i početi se ponašati u skladu sa Zakonom o sportu. Isto tako, moraju poštovati rješenja Sportske inspekcije - kazao je Željko Jovanović i dodao:

- Neumjesno prozivanje Hrvatske Vlade i miješanje u poštivanje hrvatskih zakona od birokrata HNS-a, Fife i Uefe mora odmah prestati - rekao je ministar sporta.

Izvršni predsjednik HNS-a, Damir Vrbanović, na "presici" HNS-a rekao je kako niti jedno tijelo, makar i vladino, ne može utjecati na postupke Saveza koji su preuzeti od vrhovne nogometne organizacije. Dodao je i kako je Vlada Republike Hrvatske pogriješila jer je intervenirala u postupak licenciranja klubova.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta također se, povodom dopisa Uefe i Fife u HNS, oglasilo priopćenjem koje vam donosimo u cijelosti.

"Želite li podržavati sumnjive rezultate i nepravilnosti?"

"Ministarstvo će Uefi uputiti i svoj dopis s pitanjima u vezi s objašnjenjem želi li podržavati nepravilnosti, sumnjive rezultate, nepoštovanje fair-playa, sportskoga duha i slično.

U dopisu ćemo sve naše tvrdnje potkrijepiti dokazima te ćemo naglasiti da HNS, unatoč tome što se žalio FIFA-i i UEFA-i, mora poštovati Zakone koji nemaju veze s politikom, kako se to zlobno tvrdi, nego samo s objektivnim procjenjivanjem nepravilnosti koje su utvrđene i trebaju se riješiti. 

Upravo o tome govori Michel Platini, predsjednik UEFA-e, koji uvijek u obraćanju resornim ministrima tvrdi da je jedan od glavnih ciljeva UEFA-ina plana osigurati da se poštuju principi fair-playa kako bi se na taj način sačuvala vjerodostojnost europskog i svjetskog nogometa. Smatramo neumjesnim da se Vlada RH proziva i lažno optužuje samo zato što upućuje na poštivanje tih civilizacijskih dostignuća", stoji u priopćenju MZOS-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju