Obavijesti

Sport

Komentari 3

Birtija: I ja spadam u one koji su otpisali hrvatski nogomet...

Birtija: I ja spadam u one koji su otpisali hrvatski nogomet...
1

Ne dijeli se na stadionu zlato da bi bilo rezona riskirati neugodnost ili ozbiljnu štetu za zdravlje... OK, na tribinama imaš koga i što imaš. Ali koliko gubiš ako se dodvoravaš tima koje imaš?

VIDEO

Svi koji vode nogomet ili samo klub trebali bi čitati Marka Cubana. Vlasnik Mavericksa kaže da ti konkurencija ne želi uzeti samo dio tržišta, ne radi se tu o komadićima, nego te želi izbaciti iz posla. Uništiti te. 

Nekomu je dovoljan samo jedan incident, poput faula na utakmici između Hajduka i Rijeke, da zauvijek, ili barem na dugo vremena, prekriži nogomet. Stvarno - ne dijeli se na stadionu zlato da bi bilo rezona riskirati neugodnosti ili ozbiljnu štetu za zdravlje - zašto bi čovjek to gledao, kamoli još i ženu ili dijete poveo u takvu avanturu?

Kažu da je to ljubav. Pa dobro, neka je ljubav. I to ne lokalpatriotizam, poistovjećivanje s klubom, sportašem ili sportašicom, nego je ljubav za sport, uživanje u nečijoj vještini do izjednačavanja loptanja ili drugog sporta s umjetnošću. Ali to je kao s agom i rajom. Dok se raja žali, aga ili beg znaju da mogu stezati. Čim se raja prestane žaliti, opasno je, popuštaj.

Tako nekako je bilo s raznim sportovima. Uočiš devijaciju, gunđaš. Hej, pa to je moj sport, moja ljubav, ne želim tamo prostaka. Onda ide druga devijacija, recimo suci favoriziraju neki klub. Pa treća, četvrta..., i nakon nekog iščašenja raja više ne gunđa, ne žali se. Raja postupi po Cubanu, ode konkurentu, netko ti ne oduzme dio kolača, nego te izbaci iz biznisa.

Nije to filmska replika, linija teksta. Je li bejzbolsku momčad briga možeš li platiti račun za struju? Zašto bi onda tebe bilo briga pobjeđuju li oni ili gube? Umjetnost je otjerati sa stadiona cijelu vojsku tih koji plaču izgubiš li, plaču od sreće pobijediš li, iako te nije briga mogu li oni platiti račun za struju.

Sve što Poljud jest, što predstavlja u Splitu, Dalmaciji - i Hrvatskoj, nije pitanje samo za Hajduk. OK, imaš na tribinama koga i što imaš. Ali koliko gubiš dodvoravajući se tima koje imaš? Koliko očeva s djecom neće doći na stadion najmanje deset godina? Koliko će vremena proći dok Hrvatska shvati koliki je potencijal rasta nogometa kao biznisa - u ženama otjeranima s tribina? Bojim se da nogomet anketira sasvim pogrešnu fokus grupu. Svi ostali su ga izbacili iz biznisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao