Obavijesti

Sport

Komentari 5

Birtija: S divljenja Leicesteru i Atleticu treba prijeći na djela

Birtija: S divljenja Leicesteru i Atleticu treba prijeći na djela
1

Psihologija zna da ništa nije teško kao prihvatiti sebe nesavršenog. I bit će da zato cijeli svijet navija da Atletico osvoji Ligu prvaka, i da je zato cijeli svijet navijao za Leicester

VIDEO

Rođeni da gube, žive da pobjeđuju. I pobjeđuju. Možda ništa nije teže nego dati sve što imaš, učiniti sve što je u tvojoj moći da, osuđen na poraz, ipak pobijediš, a izgubiti.

Koliko smo se mečeva nagledali. Mentalno labilni radije “predaju” meč nego da daju sve od sebe, a ipak izgube. Onima koji su sve probali, a izgubili, gledaš u očima očaj, ponor između želje da se nešto bude i svijesti da to nisu.

Psihologija zna da ništa nije teško kao prihvatiti sebe nesavršenog. I bit će da zato cijeli svijet navija da Atletico osvoji Ligu prvaka, i da je zato cijeli svijet navijao za Leicester, i za Chelsea da bi Leicester osvojio naslov. Mourinho nije mogao nagovoriti igrače svojih momčadi da rudare – više godina. A Atletico zasad igra za Simeonea. Svi su se ti igrači mogli pomiriti da nisu Messi ili Ronaldo i relativno udobno se smjestiti u stabilnim prvoligašima raznih liga.

Ali otprilike kako je tenisač Brad Gilbert opisao u knjizi “Winning Ugly” (u slobodnom prijevodu Ružne pobjede ili Pobjeđivati ružno), imali su hrabrosti izaći iz zone ugode bivanja simpatičnim sudionicima tuđih liga. Lakše je ne probati, ne iskušati svoje krajnje mogućnosti. Lakše je, ne možeš li Ligu prvaka osvojiti igrajući gospodski kao Real, odustati i ne pokušati osvojiti je igrajući kao Atletico. U stalnom grču.

Momčadima i igračima kojima Bog nije dao talent kao Messiju i Ronaldu, a nije im dao ni da u Barceloni, Realu, Bayernu ili makar PSG-u ili Cityju budu “klupski igrači”, mora da je najveći gušt pobijediti te i takve. Ali, da, za tako nešto moraš “iskrvariti”. Moraš staviti ego na panj.

I lako je samo navijati za Atletico (Leicester treba izdržati najmanje još dvije ili tri sezone da to bude to). Veći je štos živjeti Atletico u svojem životu. Nećeš biti ni Tesla, ni Pogorelić, ni Gates, ni Messi, pa ni Mlinarić. Možda nisi uspio ući ni u momčad ekipe iz kvarta.

Ali neće ti valjda krajnji doseg biti poistovjećivanje s Atleticom i Leicesterom?! Samo to?

Tko nije Messi, treba biti sam svoj Simeone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'