Obavijesti

Sport

Komentari 36

BIRTIJA: Vaha kao izbornik? Finale i još veća cijena igrača?

BIRTIJA: Vaha kao izbornik? Finale i još veća cijena igrača?
1

Da je Hrvatska igrala bez izbornika, da su se dečki kao djeca na livadi dogovorili tko će i kako igrati, danas ne bismo razmišljali hoćemo li navijati za Portugal ili Francusku

VIDEO

Hladne glave, a ni srce nije vruće kao u sekundi kuženja da će Portugal zabiti, rekao bih da izbornik portugalske reprezentacije nije bio velepametan. Čovjek je vidio što i cijela Hrvatska, zapravo cijeli svijet. Bude li se nadigravao s Hrvatskom, jadna mu majka.

I, mislim da ovo nije iz zone “nikad nećemo znati što bi bilo da je bilo”, smatram da cijeli svijet vidi i da je Hrvatska trebala jače napasti Portugal. Ma, ne da je Hrvatsku vodio bolji trener, opet igram istu kartu, da je Hrvatska igrala bez izbornika, da su se dečki kao djeca na livadi dogovorili tko će i kako igrati, danas ne bismo razmišljali hoćemo li navijati za Portugal ili Francusku.

Talijanski izbornik dan poslije ispadanja reče da mu je gore nego jučer. Nakon osmine finala svima nama je dan poslije moglo biti gore nego jučer, a onda nakon četvrtfinala i polufinala sve gore i gore. Jer smo gledajući Portugal do finala dobivali sve jasnije i jasnije uvide kakva je to bila prilika za generaciju bolju od Ćirine.

I da se nije “otvorio” ždrijeb naša je momčad bila vrijedna finala, a kamoli, uz svo poštovanje prema suparnicima. To kako je Portugal načinom igre priznao Hrvatskoj kolika je razlika u klasi, a Portugal je sad u finalu, to je strašno.

I, pitam ekipu u kvartovskom kafiću kome bi dali reprezentaciju. Dobro, nije ovo anketa na reprezentativnom uzorku, kamoli rezultat ispitivanja jedan posto zainteresiranih za nogomet ili jedan posto populacije, no svelo se na – neka Mamić repku da Halilhodžiću. Bilić je nedostupan. A da je i slobodan, teško da bi preuzeo posao dok je Mamić glavni. Ivanković?

Karikirano rečeno, da izborniku damo jedan jedini zadatak, da cijena igrača nakon natjecanja bude veća nego prije, i da samo o tome ima brinuti, dok rezultat uopće nije važan, Vaha bi to obavio bolje od Čačića.

Kombinacija, optimum rezultata i cijene igrača, Vaha je opet bolji. Posljednji argument. Da je Pjaca odigrao barem cijelo poluvrijeme, sad bismo govorili o 45-60, a ne o 35 milijuna. Dva poluvremena? Finale i 50 milijuna?
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna