Obavijesti

Sport

Komentari 4

Birtija: Veliki derbi na Rujevici otkrio sve što najbolji ne znaju

Birtija: Veliki derbi na Rujevici otkrio sve što najbolji ne znaju
1

Koliko god Rijeka i Dinamo ne znaju, a baš se vidjelo koliko ne znaju, derbi je bio gledljiv jer je bio jako - napet. I svi naši klubovi trebaju se pobrinuti da nam cijela liga bude napeta

VIDEO

Nije nostalgija. Možda je dobro da mlađarija ne zna što su nekad mogli Dinamo i Rijeka, ili recimo Željezničar i nekakva Sutjeska. Nekakvi šesti ili sedmi u ligi s osamnaest klubova, čak šest ili sedmi odozdo. Koliko su situacija koje Rijeka i Dinamo ne znaju ili bar na utakmici desetljeća nisu znali riješiti, završiti, dečki koji prije tridesest godina nisu mogli primirisati najboljim klubovima rutinski rješavali.

Tekma Rijeka – Dinamo nalikovala je na amaterski hakl. Hakl je utakmica amatera koji sat i pol ili dva nabijaju loptu, napromašuju se, pošteno se napsuju, pa se do idućeg hakla priča o jedinom voleju koji je sjeo u rašlje. 

Pri čemu je svejedno je li šuter gađao ili je opalio iz sve snage pa kamo lopta ode, a otišla je u rašlje. Koliko god utakmica bila gledljiva, Rijeka i Dinamo nalikovali su na kavanske šahiste. 

Nije to partija koju gubi tko pogriješi, nije jedina pogreška kobna, nego u amaterskim partijama gubi tko – zadnji pogriješi.

Mislim da se slažemo kako liga bivše Jugoslavije nema smisla. Imala je dok je kvaliteta klubova bila dovoljna da spriječi stagniranje. Sad, previše je i što s vremena na vrijeme nije pametno otputovati u Split sa zagrebačkim tablicama, i obratno (a ni Rijeka više nije svima simpatičan klub), samo bi nam još trebalo u igru uvesti i susjede. 

I, ako smo se tu složili, problem sugerira rješenje: hrvatski klubovi trebaju učiniti što je moguće da domaća liga bude napeta. 

Javno, tajnim dogovorima, ograničavanjem novca koji klubovi smiju potrošiti na igrače, draftovima, posuđivanjem igrača, promjenom formata natjecanja, investirati u napetost. 

Kako sad stvari stoje, europske snove hrvatski klubovi mogu ostvariti samo uz pomoć dobrih vila ili božanske intervencije. Zato, da sam Rijeka, da sam Dinamo, učinio bih sve što je u mojoj moći da mi Hajduk i Osijek budu opasni, a i ostalima bih pomogao da s vremena na vrijeme najboljima mogu otkinuti presudan bod kandidatima za naslov prvaka. Jer, koliko god Rijeka i Dinamo ne znaju, a baš se grozno vidjelo koliko ne znaju, bilo je gledljivo jer je bilo napeto. Napeto, dovoljno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'