Obavijesti

Sport

Komentari 12

Bišćan: Nema razloga za brigu, a razmislit ću hoće li Petković ubuduće biti izvođač penala...

Bišćan: Nema razloga za brigu, a razmislit ću hoće li Petković ubuduće biti izvođač penala...
3

Atmosfera u momčadi je dobra, nikad nije ugodno izgubiti derbi, potovo tako šokantno. Momci su malo potonuli, ali već idući dan sve je bilo u redu. AEK? Razmišljamo samo o Astani, ne smijemo preskakati stepenice, kaže Bišćan

VIDEO

Dinamo je stigao do prve europske utakmice sezone, u Maksimiru sutra (od 20 sati) u 2. pretkolu Lige prvaka gostuje Astana. Zagrepčani su veliki favoriti protiv Kazahstanaca, ali momčad Igora Bišćana to još mora potvrditi i na terenu...

POGLEDAJTE SAŽETAK: Dinamo - Hajduk 1-2

Pokretanje videa...

Dinamo - Hajduk 1-2 (sažetak) 13:14

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Znamo da nas čeka ozbiljan suparnik, svjesni smo da neće biti jednostavno, kao nijedna utakmica u Europi. Vjerujemo u sebe, mislimo da smo bolja momčad i očekujemo prolaz - kaže Igor Bišćan, pa dodaje:

- Stanje u momčadi? Svi su zdravi, svi su OK, Perić još malo osjeća zatezanje, ali i to je OK. Atmosfera u momčadi je dobra, nikad nije ugodno izgubiti utakmicu, pogotovo tako šokantno izgubiti derbi. Trebalo nam je dan-dva da se vratimo u normalu, ali dečki su dobro. Nije to bio jedan od onih poraza koji brine po pitanju igre.

Koliko vas remete priče o odlascima vaših najvažnijih igrača?

- Mene to ne remeti previše, s time se ne opterećujem niti to pratim. Niti se previše interesiram oko toga, na to ne mogu utjecati. Planiram i radim kao da će oni tu biti dugo, ako će se nešto dogoditi po tom pitanju, ne mogu to znati. Igramo kod kuće, moramo tražiti što bolji rezultat, tako se spremamo, vjerujemo da ćemo odigrati dobru utakmicu.

Kakva je situacija s dolascima?

- Mihajličenko je tu, riješen je. To je to, Kaneko je blizu, koliko sam upućen.

Dinamo izgubio na Maksmiru: Hajduk pobjedom otvorio novu sezonu HNL-a

Kakav je plan za Astanu?

- Ta 2018. godina je bila davno, to nema veze. Plan je odigrati kvalitetno, Astana je brza i kvalitetna, igra u sustavu u kojem se brani s pet braniča, jako čvrst i gust blok. Neće biti jednostavno, moramo biti strpljivi, živi na lopti i kombinatorni da bismo se našli u situacijama iz kojih možemo zabijati. Želimo što bolji rezultat da bismo na uzvrat otišli što mirniji.

Kako vam igrači djeluju na treninzima nakon poraza od Hajduka?

- Dečki izgledaju jako dobro, dan nakon utakmice smo bili, onako, malo "down", ali jučer je to već bila druga priča. Izgledali smo dobro, izgledat ćemo sve bolje. Dečki rade sjajno, dobro su se istrčali protiv Hajduka, vjerujem da ćemo biti na nivou, pa i malo bolji.

Koji je cilj Dinama ove europske sezone?

- Cilj je ići najdalje što možemo. Liga prvaka je uvijek krajnji cilj, san. Ali što će biti, vidjet ćemo, nismo imali sreće sa ždrijebom. AEK ne spada u najlakše suparnike, ali svatko tko će igrati s nama neće biti oduševljen ždrijebom. Moramo biti koncentrirani na sebe, biti što bolji, ne smijemo preskakati stepenice. Prvo je Astana, razmišljamo samo o njima, a tek poslije ćemo o drugima.

Ako sutra bude penala, tko će ga izvesti?

- Netko će ga pucati, vidjet ćemo tko. Igrači će prvi saznati moju odluku.

Jeste li razgovarali s Brunom Petkovićem (promašio penal protiv Hajduka, ranije i u raspucavanju za reprezentaciju protiv Španjolske)?

- Rekao sam da ću razmisliti hoće li biti ubuduće izvođač penala. Nisam to spominjao, nisam mislio da je potrebno, nisam se previše time zamarao. Što će biti dalje oko toga, vidjet ćemo. 

Dinamo i Hajduk sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

 Kako se vi osjećate na početku sezone? U uvodu sezone ste izgubili derbi...

- Ne, pobijedili smo derbi na početku sezone, sve ovisi kako želite gledati na neke stvari, negativno ili zločesto, drugačije ćete to tumačiti. Prvi derbi smo bili ravnopravni i dobili smo, drugi nismo izgubili jer smo loše izgledali. Ne vidim razlog da bismo se trebali sada osjećati loše, ne vidim razlog za negativu. Ovako kako smo mi izgubili, to se stvarno rijetko tako gubi. Dinamo je uvijek samo jedan poraz udaljen od mini-krize, uvijek se očekuje najviše, s tim se treba pomiriti. U ovoj situaciji ne vidim toliko potrebe za dramom. Kako će to biti u budućnosti, na puno toga ne mogu utjecati, pa se time ne želim ni opterećivati.

U karijeri ste trenirali dva suparnička igrača - Lončara i Čondrića...

- Da, Lončara sam trenirao u Rijeci, a Čondrića u Rudešu. Nismo se čuli ovih dana, bili su veliki profesionalci, respektiram ih i kao suparnike. 

U kakvom je stanju Boško Šutalo, kakva je situacija s Bernauerom i Perkovićem?

- Dobro djelujemo kad je Ristovski na stoperu, tu ću opciju često razmatrati. Boško se vraća nakon dulje pauze, izgleda sve bolje, ali nije to još na onom njegovom pravom nivou, ali očekujemo da će se vratiti na tu razinu. Bernauer djeluje sve bolje na treninzima, polako se snalazi i adaptira na momčad i zahtjeve. Plan je da neke igrače koji nisu dobili minutažu nastupe u Puli - završio je Bišćan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'
Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...
KORAČIĆ OD SNA

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina