Sport

Komentari 9

Bišćan preuzima klupu BiH?

Bišćan preuzima klupu BiH?

Hrvatski stručnjak u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je Rudeš, Olimpiju i Rijeku, a trenutačno je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije s kojom se plasirao na Euro sljedeće godine

Izbornik hrvatske mlade nogometne reprezentacije Igor Bišćan mogao bi preuzeti dužnost izbornika Bosne i Hercegovine.

Kako su u srijedu objavili bosanskohercegovački mediji, članovi stručnoga Povjerenstva za odabir nasljednika Dušana Bajevića, koji je izborničku klupu susjedne zemlje napustio nakon neodlaska na Euro , Zvjezdan Misimović i Emir Spahić  uskoro bi trebali razgovarati s hrvatskim stručnjakom kako bi vidjeli je li on zainteresiran za preuzimanje reprezentacije BiH.

POGLEDAJTE VIDEO: Bišćan nakon plasmana na Euro

Bišćan je s U-21 reprezentacijom Hrvatske izborio odlazak na EP koje će se sljedeće godine održati u Mađarskoj i Sloveniji, a ranije je radio kao trener Rudeša, Olimpije i Rijeke. U uspješnoj igračkoj karijeri nosio je dresove zagrebačkog Dinama, Liverpoola te Panathinaikosa.

U srijedu se pojavila i informacija kako je čelnicima Nogometnoga saveza BiH ponuđen i nizozemski trener Erwin Koeman, nekadašnji reprezentativac svoje zemlje i brat trenera Barcelone Ronalda Koemana. Međutim, on nema ozbiljnih šansi da preuzme najbolju vrstu naših susjeda jer ne govori niti jedan od jezika s ovih prostora, a  što je jedan od ključnih kriterija kojeg je postavio NS BiH.

Emir Spahić i Zvjezdan Misimović već su obavili službene razgovore sa Bugarinom Ivajlom Petevom, a najavili su kako će se uskoro susresti i sa Sergejom Jakirovićem, bivšim trenerom Gorice, te Sergejom Barbarezom, nekadašnjim  kapetanom  "zmajeva".

Konačnu odluku o novom izborniku BiH donijet će Izvršni odbor NS BiH krajem prosinca, a do sada se često znalo dogoditi da dužnosnici toga tijela ne usvoje prijedlog stručnoga Povjerenstva, zbog čega se razgovori s brojnim trenerima u javnosti i ne doživljavaju previše pouzdanima.

Najčitaniji članci