Sport

Komentari 1

Jakirović pregovara s BiH: Bila bi mi čast voditi Džeku i Pjanića

Jakirović pregovara s BiH: Bila bi mi čast voditi Džeku i Pjanića

Bosanskohercegovački trener Sergej Jakirović jedan je od kandidata za 'užarenu klupu' reprezentacije BiH. U Hrvatskoj je vodio Sesvete i Goricu, a u Sloveniji Maribor

Sergej Jakirović (43) mogao bi zasjesti na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kako rođeni Mostarac sam priznaje, stupio je u pregovore s ljudima iz bosanskohercegovačkog nogometnog saveza.

- Jedan sam od kandidata, imat ću ovaj tjedan razgovore. Zvao me je Emir Spahić, koji je u stručnoj komisiji za kandidate za novog izbornika. Razgovori će biti ovaj tjedan - rekao nam je Jakirović i dodao:

- Naravno da bi mi to bila velika čast voditi velike zvijezde poput Džeke i Pjanića, nema dalje od toga.

Jakirović je u trenerskoj karijeri vodio Sesvete, Goricu i slovenski Maribor.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje u svlačionici Gorice

Nakon solidne sezone na klupi Sesveta priliku je dobio u tada novopečenom prvoligašu Gorici, a momčad je odigrala iznadprosječnu sezonu i Jakirović je zadovoljio struku. Imao je šest uzastopnih gostujućih pobjeda i srušio Hajdukov rekord iz 1992.

No, uoči sljedeće sezoni otišli su glavni igrači - Zwolinski, Atiemwen i Miya, a Jakiroviću je presudio baš Hajduk visokom pobjedom na Poljudu (6-0).

Sljedeća postaja - Maribor. Preuzeo je Slovence na četvrtom mjestu ljestvice i doveo ih na drugo, ali nije uspio osvojiti slovensko prvenstvo. Otkaz je dobio nakon ispadanja u kvalifikacijama za Europsku ligu od sjevernoirskog Colerainea. 

Ako sjedne na klupu 'zmajeva', Jakirovića čeka težak posao u prvom reprezentativnom iskustvu.

Najčitaniji članci