Obavijesti

Sport

Komentari 41

Bišćan za povijest Superkupa: Ovo je bio savršen trening, a zadnjih dan-dva smo pretjerali

Bišćan za povijest Superkupa: Ovo je bio savršen trening, a zadnjih dan-dva smo pretjerali

Baturna igra jako zrelo, a kad je ovakav u derbiju, sve izgleda upečatljivije. Stalno napreduje i polako se približava standardima koji garantiraju poziv u reprezentaciju, rekao je trener Dinama

VIDEO

Igor Bišćan osvojio je drugi trofej s Dinamom. Nakon prvenstva uzeo je i Superkup pobijedivši Hajduk 1-0 u Maksimiru.

- Lijepo je odmah krenuti u sezonu pobjedom u derbiju u prekrasnom ambijentu, osvojiti još jedan trofej. To će puno značiti na psihološkom planu pred utakmice koje slijede. Vidjelo se da će nam trebati još par utakmica da uhvatimo ritam, priveli smo utakmicu kraju bez prevelike štete po pitanju ozljeda, idemo dalje - rekao je trener Dinama za MAXSport.

Pokretanje videa...

Dinamo_navijači 01:07

Utakmica je stigla na kraju turbulentnih priprema.

- Da, kasno priključivanje igrača je kompliciralo situaciju, nismo bili kompletni do zadnje utakmice, dijelili minutažu da reprezentativce dovedemo u ritam. Ova utakmica jako će nam dobro doći za formu, savršen trening za rad na fizičkoj spremi, još je bolje kad pobijediš.

Kako ste vidjeli debi Petra Sučića?

- Moje otkriće ili ne, najvažnije je da smo našli igrača koji može raditi dobre stvari za momčad. Petar je moje povjerenje zaslužio radom na pripremama, ovo je bila prilika da se vidi da vjerujemo u njega, da može ući kad je bitno, da zamijeni Miška. Moram pohvaliti trud i karakter cijele momčadi, nije bilo jednostavno. I patili smo i branili se, Hajduk je imao svoje situacije, ali možemo biti jako zadovoljni na kraju. Idemo dalje u pozitivnom ozračju.

Hajduk je imao podosta prilika.

- Utakmica je bila ujednačena više nego što je netko dominirao. Nastojali smo imati više prilika, falilo je tečnosti i svježine. I dalje dosta treniramo, možda smo pretjerali u zadnjih dan-dva. Imali smo fenomenalnu šansu Martina u prvom dijelu, možda bi bilo lakše da smo je zabili. Ali uspjeli smo i ovako, lijepa pobjeda, nadam se da su navijači sretni otišli kući.

Zagreb: Martin Baturina doveo Dinamo u vodstvo

Prvi ste koji je osvojio Superkup kao igrač i trener, nakon onog 2010.

- Kad si trener, odgovornost je puno veća, ali nema puno vremena uživati, ispred nas su jako bitne utakmice. Sad smo sretni, ali od sutra treba raditi.

Uskoro slijedi i Europa.

- U derbiju ćemo teško moći kalkulirati sa sastavom, vidjet ćemo kakav će biti kadar. Ono što nam slijedi u utakmici s Astanom ili Dinamom iz Tbilisija će biti važno.

Hoće li doći pojačanja dotad?

- Vjerujem da ćemo zaoštriti konkurenciju, svi smo svjesni toga. Treba dočekati što spremniji utakmice koje će doći.

Bišćan je na konferenciji za medije ponovio da je utakmica bila izjednačena.

- Čestitam dečkima na pobjedi, na trofeju. Čestistam i Hajduku na dobroj predstavi. Bio je to pristojan nogomet za prvu utakmicu sezone, bilo je izjednačeno. Imali smo mi svoje trenutke, ali i oni šanse. Čini nam se da su naše bile bolje, ali ću procjenu prepustiti neutralnima. Bili smo spretniji, zabili smo lijep gol, sačuvali prednost, zasluženo osvojili trofej. Ta pobjeda će nam puno značiti, a sad opet slijedi Hajduk. Bilo je bitno pobijediti, pa s tom pobjedom čekat novu utakmicu. OK, tu ulog nije takav, ali slijede Hajduk, pa Europa... ovo će nam pomoći da budemo bolji u nastavku.

Još ćemo se malo tražiti, ali...

Momčad je opet pala nakon brojnih izmjena...

- Malo bih pričekao s analizom, dečki su dali svoj doprinos, to je sve što mogu reći sada.

Koliko ste zadovoljni formom?

- Tek je početak, nakon priprema, koje nisu izgledale kao inače, igrači su kapali po završetku reprezentativnih obveza. Tu su bili samo Perić, Ljubo i Miško... nije bilo jednostavno. Neki nisu odigrali ni 90 minuta na pripremama. Dobro nam je došla pobjeda, bolje ćemo izgledati nakon ovakvih utakmica, još ćemo se malo tražiti, ali treba pobjeđivati. Velike čestitke dečkima.

Je li ova utakmica "spustila" Hajduk?

- Ne znam koliko će poraz utjecati na njih, to ne mogu procjeniti, ali mi smo iz utakmice izašli u pozitivi, oni vjerojatno ne. Gledamo sebe, spremamo se za sve što slijedi, početak prvenstva i najbitnije je Europa. Hajduk? Teško mi je procijeniti kakvi će biti tijekom sezone, vidjet ćemo.

Baturina se približava standardima koji garantiraju poziv u reprezentaciju

Što je s ozljedom Ivanušeca?

- Čini se da nije ništa ozbiljno.

Baturina je danas bio sjajan...

- Radio je razliku u ovakvom derbiju kad nije jednostavno igrati, nije jednostavno preuzeti odgovornost. Najmlađi je radio razliku i riješio utakmicu, to dovoljno govori o njemu. igra jako zrelo, a kad je ovakav u derbiju, sve izgleda upečatljivije. Stalno napreduje i polako se približava standardima koji garantiraju poziv u reprezentaciju i sve što ide uz to.

Hoćete li vas uprava sad nagraditi kojim pojačanjem?

- Radimo u istom smjeru, pokušavamo osnažiti momčad što prije i što bolje. Ako nismo do sad uspjeli u tome, moramo zapeti još više - zaključio je trener Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'