Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Bit ćemo sjajni, a na SP-u će nas nositi Dule, Cindra i Štrlek'

'Bit ćemo sjajni, a na SP-u će nas nositi Dule, Cindra i Štrlek'
1

IZVADIO VIJKE Domagoj Pavlović nakon mjesec i pol dana izvadio je vijke iz noge koju je slomio u duelu s Domagojem Duvnjakom na utakmici njemačkoga kupa između Melsungena i Kiela...

VIDEO

Stanje je sve bolje, evo, izvadio sam vijke iz gležnja. Imao sam operaciju u srijedu, baš čekam Marina Marića, idemo skupa na pregled, rekao nam je Domagoj Pavlović.

Podsjetimo, hrvatski rukometaš stradao je prošle godine krajem studenog u duelu s prijateljem Domagojem Duvnjakom na utakmici Melsungena i Kiela u kupu. Imao je dvije operacije u mjesec i pol dana. Da nije bilo strašne ozljede, vjerojatno bi bio dio naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje je počelo jučer.

THW Kiel - MT Melsungen

- Već sam se navikao na to da budem najvatreniji navijač ispred ekrana. Imao sam nekoliko teških ozljeda zbog kojih sam propuštao velika natjecanja - rekao nam je Pavlović, koji se nada povratku na parkete do kraja sezone.

Duvnjak, Cindrić, Štrlek

- Ako sve bude prema planu, mogao bih zaigrati u ožujku ili travnju - optimist je Pavlović.

Hrvatska će prvi krug igrati u Münchenu, drugi u Kölnu, na tribinama će sigurno biti puno naših navijača, a Pavlović će sa suigračem Marinom Marićem također na tribine. Obojica su trebala biti dio našeg rostera, ali su otpali zbog ozljeda.

- Idemo na pripreme u Španjolsku, točnije na Kanarsko otočje. Zbog toga nas neće biti tjedan dana, nećemo ići na utakmice prvoga kruga, ali zato ćemo biti uz naše ‘kauboje’ u drugom krugu. Idemo navijati u Köln - kaže Pavlović, koji vjeruje kako Hrvatska može do dobrog rezultata.

- Naša najveća snaga je obrana 5-1. Već godinama igramo sjajno tu obranu, ona će Islandu stvarati neke probleme. U napadu najviše očekujem od Duvnjaka, Cindrića i Štrleka. Taj bi nas trojac trebao odvesti do pobjede. Mislim da se ne trebamo bojati Islanda. Puno smo jači i to ćemo pokazati - rekao je Pavlović.

Hrvatskoj će najteži protivnici u skupini, uz Island, biti Makedonija i, naravno, Španjolska.

- Mi i Španjolci smo favoriti skupine. Odlučivat ćemo o tome tko će biti prvi na kraju - uvjeren je Domagoj.

Ili jesmo ili nismo

Dakle, Pavlović je veliki optimist, smatra kako Hrvatska uz malo sreće u Njemačkoj može doći i do medalje.

- Za nas je ovo prvenstvo baš ono ili jesmo ili nismo. Došlo je do smjene generacija, neki važni igrači su se oprostili i očekujem od mladih da budu na pravoj razini - kaže Domagoj Pavlović, koji će utakmicu Hrvatske i Španjolske gledati baš u zemlji našeg protivnika.

Nema sumnje kako će on i Mostarac Marić napraviti pravi štimung. Šteta što nisu zdravi i što nisu dio ove momčadi. Obojica bi nam bila od velike pomoći, ali samo da se oporave, to je u ovom trenutku ipak najvažnije. Hrvatska će u Kölnu imati dva žestoka navijača, i Pavlović i Marić “kauboje” će s tribina nositi prema pobjedama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio