Obavijesti

Sport

Komentari 124

Kako protiv Lea?! Barca srušila Atletico, blizu su finala u kupu!

Kako protiv Lea?! Barca srušila Atletico, blizu su finala u kupu!
5

POLUFINALE KUPA Prva utakmica Atletica i Barcelone u polufinalu Kupa završena je pobjedom gostiju 1-2. Šime Vrsaljko igrao je za Atletico prvo poluvrijeme, a Raketa, asistent Messiju, izašao je u 57. minuti

VIDEO

Barcelona je stigla na korak do finala španjolskog Kupa kralja. Srušili su ratoborni Atletico u Madridu 2-1 golovima Luisa Suareza iz sedme, odnosno Lionela Messija iz 33. minute.

Gol za kakvu takvu nadu 'colchonerosima' donio je Antoine Griezmann u 60. minuti, no utakmicu je ponovno obilježio impresivni Argentinac Messi tako jednostavnim i prekrasnim golom za 0-2.

Vrsaljko slab zbog Neymara, Rakitić asistent

Šime Vrsaljko igrao je na poziciji desnog beka prvo poluvrijeme i nije se istaknuo naročito dobrom igrom budući da se Neymar naigrao po svojoj lijevoj strani. Diego Simeone je u drugom poluvremenu vratio Juanfrana na Vrsaljkovu poziciju, a naprijed ubacio Torresa.

Ivan Rakitić ponovno je bio starter kod Luisa Enriquea te odigrao svojih 57 minuta vrlo dobro. Asistirao je Messiju za drugi gol 'blaugrane' koji se pokazao kao pobjednički.

VIDEO

Majstorije Messija i Suareza

U utakmici žestokog tempa od samog starta bolje se snašla Barca. Povela je Barcelona u sedmoj minuti preko Luisa Suareza. Iskoristio je otvoren koridor i loptu u prostor te pretrčao stopere Atletica. Na kraju je doktorski finiširao akciju za 0-1.

Da nije s ove planete, Leo Messi je pokazao u 33. minuti. Naime, primio je u 33. minuti loptu od našeg Ivana Rakitića na rubu šesnaesterca te fenomenalno zabio u desni kut Moye. Golman Atletica se opružio, ali što vrijedi kad je Leo vanzemaljac. 

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo aktualnom prvaku Španjolske, no u drugom je situacija bila obrnuta.

U 60. minuti Antoine Griezmann zabija poslije prekida. Asistirao mu je Diego Godin, glavom, a glavom je zabio i sjajni Francuz. Bilo je to zasluženo smanjenje gostujuće prednosti budući da je hrabri i ofenzivni Atletico pokazao znakove života. Tri minute poslije, najbolji strijelac francuskog Eura propušta izjednačenje poslije lijepe asistencije Filipea Luisa.

Atletico zaslužio remi

U 76. minuti Barcelona je mogla napraviti još veći korak prema finalu. Predivnom paradom domaći je golman Moya obranio vrhunski slobodnjak Messija. Išlo je to u same rašlje, ali fantastičnim letom u 76. minuti Moya je to izvadio. Minutu kasnije, uposlio je Leo Neymara, ali ovaj je katastrofalno završio akciju.

Posljednjih deset minuta utakmice igrao je samo Atletico. I promašivao, prednjačio je Fernando Torres. U 81. i 84. minuti slao je dobre šanse pored gola i Simeone će imati za čim žaliti.

Madridski je klub zaslužio na uzvratnu utakmicu ići s remijem, ali zbog očajne igre obrane u prvom poluvremenu, odnosno užasne realizacije u drugom, idu uz 'minus jedan'. Uzvratna utakmica igra se za sedam dana na Nou Campu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika