Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bitka za HNL status: Varaždin je u formi, Istra misli da je jača

Bitka za HNL status: Varaždin je u formi, Istra misli da je jača
1

ZADNJI VLAK Danas od 19 sati Istra 1961 i Varaždin igraju prvu od dvije utakmice doigravanja za mjesto u 1. HNL. Puljani su domaćini i najavljuju demonstraciju kvalitete, dok gosti žele pokazati hrabrost

VIDEO

Da nam je netko uoči prvenstva predvidio ovakav rasplet, sigurno bismo ga objeručke prihvatili, rekao je Stjepan Cvek, predsjednik NK Varaždina, uoči večerašnjeg povijesnog ogleda za svoj klub.

Od 19 sati na Aldo Drosini (prijenos je na HNTV-u) u Puli počet će prva od dvije utakmice doigravanja za ono posljednje, 10. mjesto u 1. HNL sljedeće sezone.

 

Devetoplasirani prvoligaš Istra 1961 i drugoplasirani drugoligaš NK Varaždin bore se za prvoligašku kartu koja će važiti od srpnja. 

Varaždinci s hrabrim pristupom

Cibalia je ispala u 2. HNL i ostaje otvoreno pitanje hoće li uopće tamo igrati zbog licencije, a Gorica je kao prvak Druge lige novi prvoligaš.

- Potrebna nam je hrabrost. Respektiramo Puljane, ali na Drosini se nećemo braniti - u najavi govori Mario Kovačević, varaždinski strateg.

Baš je on preuzeo momčad početkom rujna prošle godine nakon što su Varaždinci startali prilično slabo u početnih pet kola Druge lige. Kao tek promovirani iz trećeg ranga nisu se najbolje snašli pa je dotadašnji trener Zoran Kastel odlučio otići.

Varaždin je bio na devetom mjestu s pet bodova i prema tom startu malo je tko mogao naslutiti da će na kraju uhvatiti vlak za ovo doigravanje.

Kovačević je s Međimurjem osvojio tri naslova prvaka 3. HNL Istok i njegovo dovođenje pokazalo se važnim potezom jer su Varaždinci poslije jesenske stabilizacije igre i rezultata u proljeće 2018. izgledali još bolje.

Poznata je okosnica momčadi, a u njihovoj igri sve se vrti oko ikonskog HNL-ovca Darija Jerteca (33), veznjaka koji je nekada igrao za Dinamo i Hajduk. 

- Bila bi štetna i glupa odluka da zastanemo u ovom uzletu. Imate primjer Gorice koja je čak devet godina bila na pragu 1. HNL pa joj se upornost isplatila. Mi smo održali sastanak s predstavnicima Grada i Županije, sponzorima i strukom - otkrio je Cvek za Sportske Novosti.

Mogući sastavi:

Iveša; Matas, Zgrablić, Prce, Čuljak; Jakić, Halilović; Bady, Vojnović, Ottochian; Roce

Nevistić; Kulenović, Čelić, Senić, Kabiru; Golubar, Jertec; Glavica, Težak, Drožđek; Saćer

Sudac: Fran Jović

Snagu Varaždina lako je detektirao i Istrin trener Darko Raić-Sudar.

- Glavni igrač oko kojeg se sve vrti u njihovoj igri je Dario Jertec. Zapravo, on je u najzrelijim igračkim godinama kada daje sve od sebe, bez opterećenja. Tu je i Glavica kojeg znamo iz prvoligaških dana kao vrlo nezgodnog napadača, pa mladi Drožđek, čijih 16 golova, bez obzira što je Druga liga, itekako treba respektirati. Varaždin je miks iskusnijih i niza mladih ambicioznih igrača.

Istra ostala bez najboljeg igrača

Puljani su ove sezone prošli uistinu - kalvariju. Račun kluba odblokiran je tek sredinom svibnja zahvaljujući poduzetniku Danku Končaru koji je ušao u klub zajedno s gradom Pulom.

Pronalazili su načine kako preživljavati, a istodobno i skupiti dovoljno bodova da ne izlete iz lige ako se jednoga dana slučajno ukaže spasitelj, netko tko je spreman popravljati Gloverove svinjarije. Sve to vrijeme uz klub su bili 'Demoni' što igrači posebno pamte.

- Ono što trebamo pokazati je svoju kvalitetu na terenu! Mi jesmo prvoligaši, ali to treba potvrditi igrom, a ne riječima. Mislim da je dobro što prvu utakmicu igramo u Puli, pred našim navijačima, kojima još jednom hvala za fantastičnu podršku - riječi su Aljoše Vojnovića, kapetana pulske momčadi.

Oni su uoči doigravanja ostali bez strašno bitnog igrača, Rumunja Cosmina Mateija. Ofenzivac je svojim igrama i golovima 'ugurao' Istru na deveto mjesto u itekako teškoj situaciji, no morao se vratiti u turski Genclerbirligi iz kojeg je igrao kao posuđen igrač.

- Koga nema, bez njega se mora - poručio je kratko Raić-Sudar.

Uzvratna utakmica u Varaždinu igra se u subotu 2. lipnja od 19 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve