Sport

Komentari 39

Skupljanje iskustva: Murray je Borni Ćoriću dao šest gemova

Skupljanje iskustva: Murray je Borni Ćoriću dao šest gemova

Ćorić je nakon dva sata igre izgubio od trećeg tenisača svijeta sa 6-3, 6-0 i 6-3. U drugom meču dana Ivan Dodig je izjednačio pobijedivši Evansa 6-3, 6-2, 6-3

Velika Britanija u Umagu protiv Hrvatske vodi 1-0 u Davis Cup meču za ulazak u Svjetsku skupinu. Prvi su na teren izašli Andy Murray i Borna Ćorić.

Treći tenisač svijeta pobijedio je mladog Bornu (16) za točno dva sata igre sa 6-3, 6-0 i 6-3! Ćorić je pružio sjajan otpor na samom startu meča, u prvom gemu je imao break-priliku, a potom i kod rezultata 2-2. No, onda je Škot ubacio u brzinu više, previše za Bornu kojom je ovo svejedno sjajno za skupljanje iskustva. Na prvu break-loptu Borna i Andy odigrali su 57 izmjena nakon čega je Borna jedva došao do zraka.

- Do kraja meča sam se oporavljao od te izmjene. Nadao sam se da će on promašiti, ali, eto, u tome je razlika između juniora i seniora. I inače u juniorskoj konkurenciji igram takav tenis, sličan Murrayu. Bilo je treme, no samo malo više nego inače. Ipak, to je tako dok igrate za svoju zemlju i zato hvala izborniku što mi je dao priliku - rekao je Borna nakon meča.

- Prva dva gema bila su teška. Dobar je, dobro se kreće, dobro vraća, prvi je junior svijeta i to je fantastično. Veliki je potencijal, ako će dobro raditi, napravit će dobar posao. Čuo sam da trenira u Velikoj Britaniji, mislim da je to dobar put za njega iako je nekada teško otići od kuće - rekao je Murray.

Slijedi dvoboj Ivana Dodiga i Daniela Evansa (23), koji je nedavno na US Openu došao do 3. kola. Dodig mora pobijediti za kakvu-takvu nadu u prolaz.

LIVE

Ćorićev dobar otpor u 1. setu

Borna Ćorić izgubio je prvi set protiv Andyja Murraya sa 6-3. Borna se držao do 3-3, ali je onda Murray pokazao zašto je treći tenisač svijeta. 

Treba istaknuti da je već u 1. gemu Borna imao break-prilike, a onda i pri rezultatu 2-2.

Nakon završetka seta je otišao u svlačionicu na masažu, očigledno ima nekakvih problema s leđima.

Bicikl u 2. setu

Murray se malo zagrijao i u drugom setu je Bornu ostavio na 'nuli'. No, kako god završilo bit će ovo odlično iskustvo za mladog tenisača (16).

Točno dva sata

Borna je izgubio meč nakon točno dva sata igre, posljednji set izgubio je sa 6-3.

Najčitaniji članci