Sport

Komentari 29

Bivši čelnik Barçe kupio jetru za Abidala na crnom tržištu?!

Bivši čelnik Barçe kupio jetru za Abidala na crnom tržištu?!

Eric Abidal je trebao transplantaciju jetre, a službena priča kaže da ju je dobio od rođaka Gerarda. Ipak, El Confidencial tvrdi da je Rosell na crnom tržištu tražio jetru za Abidala...

Teške trenutke proživljava bivši predsjednik Barcelone, Sandro Rosell. Čelnik katalonskog kluba između 2010. i 2014. zajedno sa svojom suprugom i još četvero suradnika istražuje se zbog pranja novca i povezanosti s kriminalnom organizacijom. 

Optuženi su za pranje skoro 20 milijuna eura, no nova šokantna vijest je navodna kupovina jetre na crnom tržištu za bivšeg nogometaša Barcelone, Erica Abidala, kojemu je 2011. godine dijagnosticiran rak.

Abidal je trebao transplantaciju jetre, a službena priča kaže da ju je dobio od rođaka Gerarda. Ipak, El Confidencial tvrdi da je Rosell na crnom tržištu tražio jetru za Abidala.

Štoviše, španjolska policija presrela je najmanje četiri poziva u kojima Rosell jasno priznaje da pokušava kupiti ilegalnu jetru. El Confidencial je objavio i transkript Rosellovih razgovora o kupnji organa.

- Nije bilo nikakvih nepravilnosti u transplantaciji jetre igrača. Imamo potpuno povjerenje u kliniku i ne sumnjamo u čast Abidala ili njegove zaklade - poručili su iz katalonskog kluba.

Najčitaniji članci