Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bivši golman Milana: Ušao sam u Hrvatsku kao neki izbjeglica i onda naletio na Marka Viduku

Bivši golman Milana: Ušao sam u Hrvatsku kao neki izbjeglica i onda naletio na Marka Viduku
7

U Grčkoj sam dobio otkaz i ne znam zašto, a na graničnom prijelazu iz Srbije u Hrvatsku čovjek koji me vozio nije smio preći granicu jer nije imao negativan test na covid-19 i tu je krenula avantura..., priča Željko Kalac

VIDEO

Nemamo pojma zašto smo morali otići, nemam odgovor. Ali tako je u nogometu, jedna se vrata zatvore, druga otvore, pomirljivo je u podcastu govorio bivši golman Milana i australske reprezentacije Željko Kalac (48) o odlasku iz grčkog Xanthija, gdje je bio trener golmana. Otpustili su ga ztajedno s menadžerom kluba Tonyjem Popovićem zbog loših rezultata.

A potom je otkrio kako se nakon prave avanture našao u Hrvatskoj.

Pokretanje videa...

Britanski soj virusa stigao u Hrvatsku 01:13

- U ovoj situaciji pandemije nije se lako vratiti kući pa sam u Hrvatskoj. Da vidim malo i što se ovdje događa...

Ali putovanje u Hrvatsku, odakle mu je porijeklo, nije bilo nimalo lako. 

- Da, bila je to prava avantura. Na graničnom prijelazu iz Srbije u Hrvatsku čovjek koji me vozio nije smio preći granicu jer nije imao negativan test na covid-19 - otkrio je Kalac pa nastavio:

- Onda sam, kao neki izbjeglica, morao hodati između dvije granice, sa svojim torbama. Pa je rođak koji je trebao doći po mene otišao na pogrešan granični prijelaz. A nigdje interneta. Ma, prava avantura, kažem vam.

No, sve mu je postalo lakše kad se napokon dočepao Zagreba. I popio kavu s nekadašnjim suigračem iz reprezentacije Markom Vidukom...

Kalac je branio za Australiju protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj. U utakmici u kojoj je "vatrenima" trebala pobjeda za prolazak poklonio nam je gol za 2-1, ali završilo je 2-2 u susretu koji svi pamte po Grahamu Pollu i tri žuta kartona Šimuniću.

- Ma, da sam takav gol primio protiv bilo koga drugoga, Brazila ili Japana recimo, ne bi bio takav odjek. Ali kako imam hrvatsko porijeklo, puno se pričalo o tome - govorio je Kalac.

Hrvatska je na SP došla kao ponajbolja momčad europskih kvalifikacija, Cico Kranjčar odveo je respektabilnu momčad, ali uslijedio je debakl. "Vatreni" su ispali u skupini nakon poraza od Brazila 1-0, remija s Japanom 0-0 i remija s Australijom 2-2.

REUTERS

U toj posljednjoj utakmici, u kojoj bi nas pobjeda odvela u osminu finala, Hrvatska je povela golčinom Srne iz slobodnog udarca u drugoj minuti, izjednačio je Moore iz penala u 38., a onda je u 56. Niko Kovač vratio vodstvo Hrvatskoj. Bio je to udarac u kojem se lopta 'jedva došetala do golmana', ali je Kalcu prošla kroz ruke, noge, trbuh... i ušla u mrežu.

No, u 79. je Harry Kewell zabio za 2-2 i odveo Australce u osminu finala, gdje su izgubili od Italije 1-0.

- U utakmicama protiv Brazila i Japana nisam branio i bio sam frustriran. No, nogomet je momčadski sport i morao sam se pomiriti s tim - rekao je o danima kad se za mjesto borio s Bosnichem i Schwarzerom.

Skupio je 54 nastupa za Australiju.

REUTERS

- Protiv Hrvatske sam dobio šansu i napravio sam jednu grešku. I premda je to samo jedna utakmica, njegov je posao zabiti gol, moj braniti ga, kad smo izašli van, častio sam Kewella cijelu noć zbog toga gola. Eto, nije to bila ni moja najveća pogreška u karijeri, viđao sam gore i od vrhunskih svjetskih golmana, ali kako je bilo protiv Hrvatske, bilo je pod povećalom.

Kalac je branio za Sydney United, Leicester, Rodu, Perugiu, Milan i Kavalu.

- Najbolji trener s kojim sam radio bio je Carlo Ancelotti, on zna sa zvijezdama i održati sve sretnima. U reprezentaciji to su bili Guus Hiddink i Terry Venables. A najbolji suigrači Paolo Maldini, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf, Ronaldinho i Kaka. Najgori suparnici? Francesco Totti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom