Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
83 komentara

Bivši hrvatski reprezentativac: 'Evo zašto ću igrati za Srbiju'

Suigrači iz Steaue Dimitrijević i Kostadinović prvi su mi rekli da bih mogao zaigrati za Srbiju. Odluku sam donio bez previše razmišanja kakvu će reakciju izazvati.Tko želi će razumjeti, tko ne želi, neće, kaže Vujić

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
83 komentara

'Transfer' Stefana Vujića (25) u srbijansku reprezentaciju, rukometaša rođenog u Rijeci, koji je igrao za mlađe hrvatske selekcije, dobio je prilično snažan odjek.

Srbijanski izbornik Jovica Cvetković prvi je otkrio tu informaciju, a aktualni igrač Steaue za Balkan Handball objasnio je razloge zašto je odlučio nastupati za naše susjede.

- Ne bih želio raditi neku veliku priču oko ovoga. Iskreno, neko sam vrijeme u kontaktu s izbornikom Cvetkovićem i trenerom reprezentacije Isakovićem. Ideja se rodila kad smo u razdoblju upoznavanja sa suigračima u Steaui Ivanom Dimitrijevićem i Milošem Kostadinovićem došli na temu mojih korijena. Rekli su mi: 'Pa ti možeš igrati za Srbiju' - ispričao je Vujić, koji je ozbiljno počeo razmišljati o toj ideji.

- Rekao sam sebi: 'Zašto ne'. Potom sam razgovarao s trenerom Isakovićem, a budući da je i s njihove strane pokazan interes, krenuli smo u realizaciju i ostalih stvari - rekao je Vujić.

Na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj u siječnju Vujić će debitirati za Srbiju baš protiv Hrvatske. Kaže da ga ne zanima što ljudi misle o njegovoj odluci te da je podršku dobio od onih do kojih mu je najviše i stalo.

- Odluku sam donio bez previše razmišljanja kavu će reakciju izazvati. Prije svega sam običan sportaš koji prati svoje snove i koji iz dana u dan želi biti sve bolji u svakom pogledu. Samo oni koji me poznaju znaju koliko sam truda i znoja, u konačnici i zdravlja, nesebično dao ovom sportu. U skladu s tim, smatram da zaslužujem sebi dati šansu. Tko želi će razumjeti, tko ne želi i ne mora... - istaknuo je Vujić. 

Naši partneri pišu
Message