Obavijesti

Sport

Komentari 77

Bivši 'modri' Riječani: Očekujte spektakl od Rijeke i Dinama...

Bivši 'modri' Riječani: Očekujte spektakl od Rijeke i Dinama...
1

ĆORIĆ ANTE PORTAS Kek, pazi se malog Ćorića. Taj jednim potezom zna riješiti utakmicu, upozorio je trenera Rijeke bivši hrvatski reprezentativac Mladen Mladenović

VIDEO

Rujevica će biti puna, naboj ogroman, sudac Marić pod posebnim povećalom, a ishod - presudno važan. Dobije li Rijeka, evo ozbiljnih kombinacija. Pobijedi li Dinamo, sve je riješeno. 

- To su moja dva kluba. Volim ja i Dinamo, ali više bih volio da danas Rijeka pobijedi. No za to Riječani moraju igrati bolje i agresivnije nego u posljednje vrijeme. Bore se za naslov prvaka i sve to mora izgledati bolje. Šanse su 50-50 - predviđa Boško Balaban, koji s Rijekom nije uspio uzeti naslov 1999., ali je prvak bio čak tri puta s Dinamom.

Desetak godina prije njega riječki dres Dinamovim zamijenio je Mladen Mladenović.

- Dinamo ima veću individualnu kvalitetu, i u obrani ima igrače koji mogu odlučiti utakmicu, a Rijeka više igra kao momčad - kaže Mladenović i dodaje:

- Matjaž Kek najviše treba pripaziti na Soudanija i Ćorića. Ante je igrač koji jednim potezom rješava utakmicu, jako mi se sviđa.

U Maksimiru je Mladenović bio s Bobanom i Šukerom, od 1989. do 1991., a u Rijeku je dolazio čak tri puta. S druge strane, legenda riječkog nogometa Damir Milinović dvaput je dolazio u Dinamo.

- Nedavno sam rekao kako su šanse u borbi za naslov podjednake, a isto mislim i sad. Rijeku današnja pobjeda na velika vrata vraća u borbu za titulu. Očekujem spektakularnu utakmicu i sjajnu atmosferu - kazao je Milinović, trenutačno trener drugoligaša Gorice, a u budućnosti možda i nasljednik Matjaža Keka.

Čitav niz Riječana nosio je dres Dinama. Daniel Šarić, Andre Mijatović, Renato Pilipović, Jasmin Agić, Saša Peršon... Ukupno više od 20 igrača, ali bilo je i onih koji su išli obrnutim putem. Ivan Tomečak, primjerice...

- Na Rujevici je sve moguće, ali realno treba reći da je Dinamo uvijek favorit u ovim utakmicama. Utakmicu ću, naravno, gledati -  javio se Tomečak iz Dnjipra i dao svoju prognozu derbija, najvažnije utakmice u HNL-u ove sezone:

- Nekako imam osjećaj da će Dinamo minimalno pobijediti.

No dobije li Rijeka, vikend u Splitu bit će jako, jako zanimljiv...

Jedan poraz Keka u osam susreta

OD VELJAČE 2013. otkad je Kek došao, Dinamo je osam puta gostovao u Rijeci. Pet puta je završilo bez pobjednika, dvije pobjede imaju Riječani, a Dinamo samo jednu.

Jedini proljetni poraz na Poljudu

U drugom dijelu sezone Dinamo je igrao 13 puta, pobijedio 12 i izgubio od Hajduka 1-0. U seriji od 12 pobjeda je i maksimirskih 3-0 s Rijekom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao