Sport

Komentari 24

Bivši 'vatreni' stigao u Šibenik

Bivši 'vatreni' stigao u Šibenik

Ne mogu obećavati brda i doline, jedino mi je obaveza da svakim treningom i utakmicom pomognem ekipi u dostizanju ciljeva i isto tako da se odužim ljudima u klubu na ukazanom povjerenju, rekao je Močinić

Šibenik je na svojim službenim stranicama objavio kako je za klub sa Šubićevca potpisao Ivan Močinić (27). Došao je kao slobodan igrač, a stavio je potpis na dvogodišnji ugovor. 

- Sretan sam što sam se priključio momčadi i postao igračem HNK Šibenika. Ne mogu obećavati brda i doline, jedino mi je obaveza da svakim treningom i utakmicom pomognem ekipi u dostizanju ciljeva i isto tako da se odužim ljudima u klubu na ukazanom povjerenju. Zahvaljujem se stručnom stožeru i ekipi što su mi olakšali prve dane u novoj sredini i nadam se da ćemo zajedno ubuduće imati razloga za veselje - izjavio je nakon potpisivanja ugovora.

Močinić je riječko dijete, a upravo je i tamo ostavio najveći trag u svojoj karijeri. Upisao je čak 140 nastupa za Rijeku do 23. godine. Odličnim nastupima je u ljeto 2016. zaslužio transfer od dva milijuna eura i bečki Rapid.

Po dolasku je sve bilo idealno, a onda su krenule ozljede koje su ga udaljile od ozbiljnog nogometa. Za austrijsku momčad je u tri godine odigrao tek 24 utakmice nakon čega je potpisao za Istru koja mu nakon sezone nije produžila ugovor. Bez kluba je bio do studenog prošle godine kada potpisuje za slovensku Olimpiju koja je nakon samo dva mjeseca raskinula ugovor s njime.

Podsjetimo, požrtvovni veznjak je upisao jedan nastup za 'vatrene' (prijateljska protiv Rusije), a Niko Kovač ga je uvrstio na popis putnika za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014., no zbog ozljede je na kraju otpao.

Šibeniku treba igrač koji će malo prodrmati momčad budući da su bez ligaške pobjede već više od 70 dana!

Najčitaniji članci