Obavijesti

Sport

Komentari 55

Menadžer engleskog tipa: Burić je pristao biti sportski direktor

Menadžer engleskog tipa: Burić je pristao biti sportski direktor
1

Ako nema nikoga drugoga, moram nastaviti raditi, moram preuzeti. Ali vjerujte mi, ja više volim rad s momcima, a ovo mi oduzima puno vremena i snage, kaže Burić

VIDEO

Trener Hajduka Damir Burić nije čovjek od velikih riječi i najava, pogotovo je teško od njega dobiti informaciju o sastavu i klubu. No danas je, potpuno neočekivano, otkrio kako je preuzeo funkciju sportskog direktora te kako je šef skauta Hajduka postao Saša Bjelanović.

- Ovaj tjedan bio je jako kratak za nas, čeka nas vrlo neugodan protivnik koji je u stanju napraviti brzu transformaciju iz obrane u napad. Imaju jednoga vrsnoga igrača, našeg igrača, Franka Andrijaševića, koji je njihov najbolji igrač, pravi lider i vođa, uz njega su Grezda, Fiolić i Marić još bolji. Čeka nas neugodna utakmica, nadam se da će liječnička služba dati pozitivan odgovor na igrače koji su ozlijeđeni, kako bi imali momčad koja će moći pozitivno odgovoriti i odigrati ofenzivnu utakmicu - kazao je trener Hajduka Damir Burić, koji još uvijek nema jasnu situaciju oko sastava momčadi.

- S obzirom da imamo utakmicu i u nedjelju, moramo vidjeti za koga je bolje da igra, a za koga ne, da ne ulazimo u veliki rizik, a da ipak imamo zdrave igrače. Sačekat ćemo odluku liječnika, jer ne želimo ulaziti u rizik, zdravlje igrača je u prvom planu, kako bi mogli davati 100%.

Iako bi pobjedom Hajduk praktično osigurao treće mjesto i Europu, trener Hajduka utakmicu protiv Lokomotive prije svega vidi kao na utakmicu prestiža.

- Ima još puno utakmica, možemo i protiv Zagreba i Intera, pod navodnike protivnika iz donjeg dijela ljestvice, kod kuće riješiti to pitanje. Ovo je za nas jedan sportski motiv, da pred našim navijačima dokažemo da smo bolji. U svakoj utakmici idemo maksimalno, pa ćemo i u ovoj.

Nakon Lokomotive slijedi Rijeka, obje momčadi koje uvijek kažnjavaju greške protivnika i zato će trebati dodatan oprez.

- Moramo u defenzivi biti na visokom nivou, moramo osigurati napad. Bojim se o tome i pričati, jer se uvijek dogodi suprotno od onoga što pričam. Do Lokomotive smo zadnji put bili punih sedam utakmica bez gola, pa smo primili gol iz kornera koji nije bio. Sad šest utakmica nismo primili gol... Nadam se da ćemo se defenzivo posložiti i da smo na dobrom nivou, ali se nadam da ćemo i u ofenzivi biti bolji, kao protiv Istre. Nadam se da ćemo biti u tom 'modu' i da ćemo slaviti.

Iako to nije direktno priznao, Burić je preuzeo funkciju sportskog direktora, a Saša Bjelanović skautsku službu.

- Ako nema nikoga drugoga, moram nastaviti raditi, moram preuzeti. Ali vjerujte mi, ja više volim rad s momcima, a ovo mi oduzima puno vremena i snage... Sreća da su stvari u klubu posložene kako treba, da smo organizacijski postavljeni dobro i za sada to funkcionira. Ne mirujemo, radimo dalje, pratimo tržište, Saša Bjelanović je već instruiran da kao šef skauta odradi svoj posao, neki drugi suradnici gledaju, prate..., ne sjedimo mi skrštenih ruku. Znate i sami koliko je kompleksna situacja, treba vidjeti i tko će biti predsjednik uprave, a do tada svi moramo raditi bolje i više. I radimo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući