Obavijesti

Sport

Komentari 53

Nenad Bjelica: Nismo završili, idemo ih napasti i u Portugal

Nenad Bjelica: Nismo završili, idemo ih napasti i u Portugal
1

Nismo mi svoje ostvarili, mi želimo završiti posao u Lisabonu. Mi u Portugal idemo s napadačkim gardom, ali ako budemo igrali ovako perfektnu obranu kao u Zagrebu oni nemaju šanse, rekao je Bjelica

VIDEO

Trener Dinama Nenad Bjelica nije krio oduševljenje nakon pobjede 'modrih' nad Benficom u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. A na press-konferenciji još je jednom dočekan velikim pljeskom.

- Dobar rezultat, dobra utakmica, moja momčad je sve ispoštovala što smo se dogovorili. Rezultat je mogao biti i veći s obzirom na neke šanse koje smo imali. Rekao sam prije utakmice da vjerujem u pobjedu, a sad mogu reći da vjerujem u prolaz - rekao je trener Dinama u uvodu.

Livaković: Poklonio sam dres Krovinoviću, nek' ga se sjeća!
Livaković: Poklonio sam dres Krovinoviću, nek' ga se sjeća!

'Asistenti su mi sjajni'

Nije mu teško palo to što je sve morao pratiti s tribina zbog suspenzije koju je zaradio protiv Viktorije.

- Nisam bio pretjerano nervozan. Imam sjajne asistente, čestitam im na odrađenom poslu, komunikacija nije bila ni potrebna. Utakmica se priprema još od samoga ždrijeba, a ne samo u zadnjih sat vremena tako da su naši igrači bili maksimalno pripremljeni i ovo ne treba čuditi - smatra Bjelica.

Dinamo bez Leovca i Šunjića u Lisabon, Bjelica: Igrat će Moro
Dinamo bez Leovca i Šunjića u Lisabon, Bjelica: Igrat će Moro

Pohvalio je svoj napadački trojac.

- Petković, Oršić i Kadzior su igrali vrhunsku utakmicu, ali sam morao mijenjati i odmoriti ih jer su se istrošili. Nedostajalo nam je malo lucidnosti, ali imali smo mi dovoljno zanimljivih situacija. Ipak, ne žalim ni za čim - rekao je staloženi trener Dinama.

 

POGLEDAJTE REAKCIJE DINAMOVACA

Bruno Petković, junak Dinamove pobjede: 'Nadao sam se da ću zabiti, a vjerujem da će jednom doći i poziv za reprezentaciju' Više na http://bit.ly/2H6XFl4 Reporteri: Antonio Bevanda i Josip Tolić

Objavljuje 24sata u Četvrtak, 7. ožujka 2019.

'Moro može umjesto Šunjića'

Trener Dinama nije previše zabrinut zbog akumuliranih žutih kartona Ivana Šunjića.

- Nikola Moro je u HNL-u odigrao nekoliko utakmica na 'šestici', tu može konkurirati i Gojak, ali još ćemo vidjeti do četvrtka, imamo široku klupu. No, sada smo okrenuti Rijeci - mirno je zaključio Nenad Bjelica.

Petković opet čovjek odluke, Kadzior Bjeličin pun pogodak
Petković opet čovjek odluke, Kadzior Bjeličin pun pogodak

Ipak, i on je svjestan vrijednosti Dinamovog razbijača.

- Šunjić točno zna kad treba izaći na igrača, kad treba zatvarati, to je jedan igrač koji ima veliku budućnost u hrvatskom nogometu.

Poljak Damian Kadzior dostojno je zamijenio Izeta Hajrovića koji je imao problema s tetivom.

Kadzior u svakoj utakmici dobije četiri-pet prekršaja, ima finu lijevu nogu, a opasan je iz prekida, a upravo su prekidi situacije gdje smo željeli zaprijetiti Benfici.

'U Portugal idemo napadački'

Nenad Bjelica je uvjeren kako još ništa nije gotovo. Ne zadovoljava ga samo ova pobjeda.

- Nismo mi svoje ostvarili, mi želimo završiti posao u Lisabonu. Mi u Portugal idemo s napadačkim gardom, ali ako budemo igrali ovako perfektnu obranu kao u Zagrebu oni nemaju šanse - završio je trener Dinama.

Kako ste podnijeli utakmicu ovako gledajući ju sa strane?

- Bio sam miran, imam veliko povjerenj u asistente koji su napravili posao vrhunski. Utakmica se priprema od ždrijeba, ne u zadnjih sat vremena. Dobro smo ih proučili, igrači su bili stopostotni što se tiče koncentracije i discipline. Mi imamo kvalitete da pobijedimo svakoga, ako ispunimo svoje planove onda možemo dobiti baš svakoga.

Postoji li kod vas malo gorčine, ipak je Benfica u Zagrebu mogla i gore proći?

- Nimalo, mogli smo zabiti koji gol više, ali to je nogomet. Nema nimalo gorčine, a ovaj rezultat će nas držati budnim od prve do zadnje minute. Sada moramo biti fokusirani na daljnji rad, zadovoljan sam rezultatom, ponosan na igrače zbog svega što su pokazali na terenu.

Kako planirate u uzvratu nadoknaditi Leovca i Šunjića?

- Vidjet ćemo, u nedjelju je Rijeka, tu želimo pobijediti. A tek onda ćemo razmišljati o Benfici. Na lijevom boku je puno igrao Rrahmani, tu su Musa i Šitum, a u sredini terena na toj 'šestici' mogu igrati Gojak i Moro. Naći ćemo rješennje, tko god istrči dat će maksimum.

Je li ovo bila vaša najbolja utakmica s defanzivne strane?

- Mislim da smo bili perfektni protiv Viktorije Plzen, oni nam ipak nisu nijednu ozbiljnu priliku stovrili. Benfica ipak je jednu na početku utakmicu, bilo je to blizu perfekcije.

Trener Benfice kaže kako je izlazak Harisa Seferovića usmjerio utakmicu...

- Ne bih komentirao protivničku momčad, mogu samo svoje igrače. Seferović je odličan igrač, igra u sjajnoj formi. Ali, mi ne plačemo zbog Hajrovića, Ademija, pa sada Šunjića i Leovca, a oni plaču zbog jednoga. OK, znamo da oni imaju dovoljno kvalitete da ga zamjene, ali imamo i mi da zamijenimo ove koji će nama nedostajati.

Je li Bruno Petković potvrdio reprezentativni status?

- Mora još i uzvrat odigrati dobro - završio je Bjelica.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku