Obavijesti

Sport

Komentari 13

Bjelica bolestan, Žaper najavio bolji Osijek: U zraku je sve bilo čudno, događaji su ostavili trag

Bjelica bolestan, Žaper najavio bolji Osijek: U zraku je sve bilo čudno, događaji su ostavili trag
4

Još osluškujemo tržište, nije lako dovesti kapitalca. Pokušali smo, ali vidjeli ste gdje su završili, rekao je Bjeličin pomoćnik Nino Bule uoči Dragovoljca i dodao: Nejašmić možda neće na operaciju

VIDEO

Osijek nije dobro krenuo u proljetni dio HNL-a, Slaven Belupo odnio je sva tri boda prošli vikend iz Gradskog vrta, no "bijelo-plavi" uvjeravaju da je to bio samo loš dan i da će popraviti dojam u nedjelju kod Hrvatskog dragovoljca u Kranjčevićevoj (15 sati).

Trener Nenad Bjelica, koji je propustio utakmicu protiv Slavena zbog smrti majke Mirjane, pod je laganom prehladom i zato nije bio na konferenciji za medije, ali u klubu se nadaju da će voditi momčad u nedjelju. Na presici je tako ponovno bio njegov pomoćnik Nino Bule, kao i veznjak Mihael Žaper.

POGLEDAJTE VIDEO: Presica Osijeka uoči Dragovoljca

- Sami znamo da smo zasluženo izgubili prošlu utakmicu i to smo apsolvirali, stavili je u zaborav jer smo se jedino tako mogli vratiti u postavke koje su nas krasile otkad smo tu. Želim čestitati momčadi na odličnoj reakciji kroz treninge, pokazali su da trebamo gledati utakmicu u nedjelju, to je velika prilika da se vratimo u pobjednički niz koji će dugo trajati - rekao je Bule i otkrio kadrovske vijesti:

- Čeberko neće konkurirati pored Jugovića i Nejašmića, Bartolec je van stroja dulje vrijeme. Kroz treninge se lagano priključuje Vedran Jugović, što nas veseli. Mato Miloš vraća se nakon suspenzije od tri žuta kartona. Jako dobra energija je bila zadnja tri dana i vraćanjem u trenažni proces našeg šefa, tako da je motiv puno veći i siguran sam da će to biti naš forte.

Poraz je zapravo homogenizirao momčad?

- Tako je, siguran sam u to. Jako smo dobro radili, ta utakmica protiv Slaven Belupa je iza nas i zaboravili smo je. Treninzi su bili dobri, energija je opet s nama i vjerujem da ćemo na tragu toga doći do nove pobjede - rekao je Bule.

Jeste li dobili odgovore nakon Belupa?

- Naravno da smo ih dobili. Zaboravili smo to. Znamo mi, apsolutno je bila mentalna blokada, stojim iza toga. I kraj priče - kazao je.

- Dragovoljac je puno toga promijenio na zimu, čak i trenera. Respektiramo svakog protivnika, tako i njih. Ali nije floskula ako kažem da sve ovisi o nama, a ja sam siguran u nas, odnosno svi mi - nastavio je.

Koliko je Žaperu nedostajao Darko Nejašmić?

- Zašto se to dogodilo, ne znam, nešto je u zraku bilo čudno. Falio je svaki igrač koji nije bio u konkurenciji. Darko je odigrao jako dobru polusezonu - rekao je Mihael.

Što je točno s ozlijeđenim Nejašmićem?

- Vidjet ćemo hoće li morati na operaciju. Postoji mogućnost i da bude bez toga, u komunikaciji smo s liječničkom službom. O vremenu oporavka ne možemo reći - rekao je Bule.

Koliko je Žaperu nedostajao Bjelica na klupi?

- Definitivno smo navikli na klupi imati šefa, ali generalno je bilo čudno sve što se događalo taj tjedan, ostavilo je dosta traga i na nas igrače. Imali smo tu i Ninu i Renea, ali ne znam točno što se dogodilo. Mislim da smo svi zaboravili tu utakmicu i okrećemo se novoj - kazao je.

Je li pritisak sad veći nego prije?

- Pritisak je opravdan. Prošlu polusezonu završili smo na poziciji koja je jako dobra, u igri smo za dva trofeja. Treba biti pritisak što znači da se borimo za najviše ciljeve. Taj pritisak može donijeti puno toga jer izvlači maksimum na treningu i utakmici. Nadam se da zadnja utakmica neće ništa značiti - kaže Žaper.

Što ste vidjeli u Caktašu, kakav je igrač?

- Svi znamo da je provjeren igrač, koji je zabio ne znam koliko golova u HNL-u. Vjerujem da će nam iskustvom i golovima donijeti konkretnost. Igrač koji je pojačanje za nas i vjerujem da će nam pomoći u ostvarenju naših ciljeva.

Koliko znači njegova nazočnost na treninzima?

- On je igrač koji je prošao dosta toga, njegova riječ dosta znači. Prekratko je tu, kad se opusti podijelit će nam još koji savjet, pogotovo nama mlađima. Ima velik utjecaj jer je igrač koji je došao kao pojačanje i od njega se očekuju velike stvari - zaključio je Žaper.

- Svi igrači koji su došli podigli su konkurenciju i kvalitetu na svakom treningu, a siguran sam da će to pokazati i na svakoj sljedećoj utakmici - dodao je Bule.

Je li igrala najjača momčad protiv Slavena?

- Najjača momčad je naših 27, 28 igrača koje imamo. One čine pravu skupinu ljudi i oni su najjači sa svima nama - rekao je Bule.

Je li imperativ dovesti još jedno napadačko pojačanje?

- Svaki dobar igrač je dobrodošao. Prijelazni rok još traje, osluškujemo tržište, naše mogućnosti dovođenja kapitalca. Nije lako dovesti igrača od nekoliko milijuna eura. Jesu li naše mogućnosti u tim okvirima ne znamo, netko govori ovako, netko onako. Nije lako, pregovarali smo s nekim igračima, ali vidite gdje su završili (Ferro u Hajduku, op.a.). Za dobrog igrača uvijek postoji interes.

Što ako bude blokada i u nedjelju?

- Ne bježimo nimalo od odgovornosti koju imamo, ali unutar nas, kad bismo ostali u takvoj energiji, onda bismo se bojali svake sljedeće utakmice. Promijenili smo je za 300 posto i dat ćemo sve od sebe da se vratimo s pobjedom iz Zagreba - oštar je Bule.

Tko će igrati desnog bočnog? Mario Jurčević morao je to pokriti protiv Slavena, a vraća se Miloš...

- Desni bočni - zakopčan je bio Bule.

Hoće li biti promjena s obzirom na poraz?

- Imamo još dva treninga do utakmice pa ne mogu niti želim reći kako ćemo igrati, uz dušno poštovanje znatiželji. Postoji nešto što želimo sačuvati za protivnika. Siguran sam da će izaći igrači koji će opravdati sve dobro što smo napravili dosad - nastavio je.

Cijena ulaznice je poprilično visoka za momčad sa začelja ljestvice, 70 kuna za obje tribine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu