Obavijesti

Sport

Komentari 32

Bjelica dvaput gubio Kup, kao Ćiro Blažević i Zlatko Kranjčar

Bjelica dvaput gubio Kup, kao Ćiro Blažević i Zlatko Kranjčar
3

Sadašnji trener Dinama jedini je dvaput u nizu, kao trener Dinama, ostao bez hrvatskog Kupa. No, Bjelica je u svim drugim natjecanjima napravio strašan posao, rušio brojne rekorde...

VIDEO

Nenad Bjelica je jedan od najboljih trenera u Dinamovoj povijesti, sadašnji strateg “modrih” po svojim rezultatima spada u elitu stručnjaka koji su sjedili na klupi zagrebačkog kluba.

Pokretanje videa...

05:25

Dinamo je pod vodstvom današnjeg trenera napravio niz velikih stvari, dominantno osvajao domaća prvenstva, a fantastično djelovao i na europskoj sceni. Dapače, “modri” su “pod Bjelicom” nakon 49 godina prezimili u Europi, pa ove sezone bili nadomak prezimljavanja u Ligi prvaka. A to bi, realno, bio nevjerojatan domet. Dinamo je u tom periodu napravio i nekoliko milijunskih transfera (Olmo, Šunjić, Rrahmani...), financijski postao i više nego stabilan klub, a do hrvatske reprezentacije stigli su i neki igrači (Petković, Oršić ili Perić) koji se prije dvije godine to nisu osudili ni sanjati.

No uz sve sjajne stvari, Nenad Bjelica nikako ne može “na svoj način” osvojiti hrvatski Kup. Istina, Bjelica je u drugoj službenoj utakmici na klupi Dinama stigao do tog trofeja (svladao Hajduk u Vinkovcima), ali je medalju vratio prijašnjem treneru Mariju Cvitanoviću.

- Ovo nisam ja zaslužio - kratak je tad bio Bjelica.

Trenera Dinama je u zadnje dvije sezone, na putu do “Rabuzinova sunca” zaustavljala Rijeka. A “treću sreću” za osvajanje Kupa trebao bi dočekati sljedeće godine.

Novim “gubitkom” Kupa Bjelica je potpisao i jedan negativni rekord što se tiče Dinamovih trenera otkako je HNL-a. Naime, ni jedan trener “modrih” nije dvije godine u nizu gubio Kup, Bjelici se to sad dogodilo.

Dva puta Zagrepčane do osvajanja Kupa nisu odveli još samo Miroslav Blažević (u sezonama 1992/93. i 2002/03.) i Zlatko Kranjčar (1994/95. i 1998/99.), no njima se to nije “zalomilo” dvije godine u nizu.

Dinamo je u povijesti HNL-a 15 puta osvajao Kup, a sad po 14. put ostao bez tog trofeja. Dvaput su Kup “gubili” Bjelica, Blažević i Kranjčar, a po jednom Vlatko Marković, Marijan Vlak, Ilija Lončarević, Josip Kuže, Krunoslav Jurčić, Ante Čačić, Zoran Mamić i Ivajlo Petev.

Treneri Dinama koji nisu osvojili Kup
2 - Blažević, Kranjčar, Bjelica
1 - Marković, Vlak, Lončarević, Kuže, Jurčić, Čačić, Mamić, Petev

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani