Obavijesti

Sport

Komentari 33

Bjelica: Ipak mi je drago igrati protiv Dinama, Soudani je vrh

Bjelica: Ipak mi je drago igrati protiv Dinama, Soudani je vrh
4

Kad malo bolje razmislim, koliko god nisam želio Dinamo može mi biti drago da ću se sučeliti protiv prvaka zemlje iz kojem sam došao, kaže trener bečke Austrije

VIDEO

Nenad Bjelica, trener bečke Austrije uoči ždrijeba zadnje runde kvalifikacija želio je samo jedno. Izbjeći pošto-poto zagrebački Dinamo. I baš ga je u ždrijebu zadesio klub kojeg, kako sam kaže, iznimno cijeni i zbog kvalitete i iskustva, kao i cjelokupne njegove povijesti.

- Rekoh, od svih mogućih klubova u ždrijebu Dinamo mi se doima najboljim, najjačim, ali i najambicioznijim. Ako me pitate koliko poznam Dinamovu momčad moram biti iskren. Ne odveć. Gledao sam Dinamove utakmice protiv luksemburške Fole. Koliko se tu dalo vidjeti protiv slabe momčadi je upitno. Vidio sam i golove protiv Šerifa i to je to. Poznajem tek Leku i Šimunića s kojima sam bio u reprezentaciji, vidim da ima puno stranaca i svi oni su mi nepoznanica, govori Bjelica i  zaključuje:

- Koliko vidim taj El Soudani je pravi igrač, donosi prevagu...

Bjelica se dobro sjeća današnjeg Dinamovog trenera još iz igračkih dana.

- Sjećam se da smo jedan protiv drugog igrali još 1992. godine. On je bio član tadašnjeg zaprešićkog Inkera, a ja sam bio prvotimac Osijeka. Naravno, rezultata se ne sjećam.

Trener, koji se prije preuzimanja bečke Austrije proslavio vodeći WAC iz Druge lige do gornjeg dijela austrijskog prvenstva, a za gol mu je  je u zadnjem kolu izmakao i plasman u Europu, kaže:

- Kad malo bolje razmislim, koliko god nisam želio Dinamo može mi biti drago da ću se sučeliti protiv prvaka zemlje iz koje sam došao. Najprije ću vidjeti koliko moja momčad može protiv jakog suparnika, potom će se vidjeti, spoznati moj rad u inozemstvu, a kako sam uvijek optimist možda izađem i kao pobjednik.

- Siguran sam da je ova utakmica i mamac za publiku. Mi imamo vjerne navijače i nema nikakve sumnje da će na uzvratnoj utakmici u Beču naš stadion biti pun, ima skoro 11 tisuća mjesta.

Na opasku da Dinamo u domaćem prvenstvu ipak malo kaska Bjelica uzvraća:

- Kaskamo i mi, tek je početak sezone, nema momčadi na svijetu koja odmah s početka igra kako trener želi i zamišlja. Imam i ja neugodnih rezultata na startu, pretrpili smo uvjerljiv poraz protiv Red Bulla. No, u europskim utakmicama daje se sve od sebe, tu nemam straha.

Na kraju osvrnuo se i na prolaz svoje momčadi rundu prije protiv islandskog Hafnarfjödura.

- Imali smo 1-0 iz prve utakmice i uzvrat smo odigrali mirno, bez pogodaka. Bio sam baš zadovoljan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"