Obavijesti

Sport

Komentari 25

Bjelica: Odgovornost? Osjećam je stalno. Možda ovo što se piše oduzima koncentraciju igračima

Bjelica: Odgovornost? Osjećam je stalno. Možda ovo što se piše oduzima koncentraciju igračima

Dinamu i Čačiću čestitam na rezultatima, a Lovrić je nakon dugo vremena odradio cijeli tjedan treninge. Nedostaju Malenica, Nejašmić, Žaper i Caktaš, upitan je i Škorić, kaže trener Osijeka

VIDEO

Nakon što je još jednom dobio povjerenje uprave Osijeka Nenad Bjelica priprema se za derbi protiv Dinama u subotu od 21.05 na Maksimiru. "Bijelo-plavi" su u krizi, pet utakmica u nizu nisu pobijedili, a sad idu na noge lideru prvenstva između njegove dvije utakmice u play-offu Lige prvaka.

- Na raspolaganju neće biti Malenica, Nejašmić i Žaper koji nisu bili još u punom treningu ovaj tjedan, također Caktaš koji je nastradao, ne tako teško kao Postonjski, u onom duelu. Želimo mu brz oporavak, ali dobio je udarac u koljeno i nije trenirao. Upitan je i Mile Škorić koji je osjetio zatezanje lože, trenirao smanjenim intenzitetom, vidjet ćemo hoće li biti u stanju pomoći. Dobro smo trenirali i vjerujemo da smo dobro radili, vjerujemo da će utakmica protiv Dinama biti prekretnica sezone - rekao je trener Osijeka.

POGLEDAJTE VIDEO: Osijek na pripremama

Pokretanje videa...

Osijek na pripremama 02:57

Kako vidi svoju poziciju nakon pisma predsjednika Ferenca Sakalja i koliku odgovornost sad osjeća?

- Cijelo vrijeme osjećam veliku odgovornost jer je ovo moj klub. Čim sam u ovom trenutku trener i sportski direktor, osjećam veliku odgovornost, ne samo sad nakon priopćenja predsjednika. To je dobro najviše zbog igrača koji čitaju jako puno, možda im sve ovo što se piše uzima koncentraciju za utakmicu. Dobro smo radili ove tjedne, iza nas je kvalitetan tjedan s dobrom atmosferom. Neki igrači neće moći pomoći, ali i Žaper i Malenica i Caktaš bi od ponedjeljka mogli biti u treningu. Kao igrač, trener, navijač, sportski direktor ovog kluba, odgovornost je uvijek tu - istaknuo je.

Još se jednom vraća na stadion na kojem je ostvarivao velike rezultate s "modrima" u Europi. Pobijedio je Dinamo dvaput s Osijekom, no na Maksimiru još nije.

- Dinamu bih čestitao na rezultatima koje je ostvario, kolegi Čačiću isto tako. Teško je procijeniti s kojom će momčadi na nas jer imaju tešku utakmicu idući tjedan. Ali imaju širok kadar, trener im dosta rotira momčad. Priprema nije dosta lagana što se tiče pojedinih imena ili igrača, ali znamo sustav kako su igrali zadnjih utakmica, za to smo se pripremali. Važno je kako ćemo se prezentirati na terenu. Vidjet ćemo u kakvom je stanju Dinamo, ali važno je i naše stanje. U zadnjoj utakmici protiv Varaždina imali smo dobrih i loših stvari na kojima smo radili, vjerujem da ćemo pokazati da smo u boljoj formi već u sutrašnjoj utakmici - kaže Bjelica.

Kakva je situacija s Kristijanom Lovrićem?

- Kristijan je nakon dugo vremena odradio cijeli tjedan treninga. Zadnjih tjedana je trenirao dva dana prije utakmicu, nije uspio odraditi teže treninge zbog nekih ozljedica, nisam ga koristio jer sam smatrao da su neki igrači spremniji od njega. Sad je spremniji i vjerujem da ćemo uskoro gledati pravog Kristijana Lovrića kakvoga svi očekujemo - zaključio je Nenad.

Dion Drena Beljo zabio je tri gola ove sezone i od njega se jako puno očekuje.

- Osjećam se jako dobro i spremno, tek sad sam nadošao od one ozljede, sad sam na 100 posto. Očekujem dobru utakmicu sutra i momčadski i s moje strane - kaže mladi napadač.

Osijek je rezultatom 2:1 pobjedio Goricu

Privukao je i pozornost nekih inozemnih klubova.

- Drago mi je što sam nastavio tamo gdje sam stao. Rekao sam da mi je cilj nadmašiti prošlu. Dobro se osjećam, uživam na terenu, a ne razmišljam previše o transferu, tu su ljudi koji brinu o tome - rekao je Beljo i dodao:

- Momčad je dobra. Nismo trenutačno u rezultatski dobroj situaciji, ali vjerujemo da ćemo nadoći i izvući se iz toga već u idućoj utakmici. Dinamo? Ponajbolja, ako ne i najbolja momčad u HNL-u. Ali ako smo mi na 100 posto, možemo parirati svakome i možemo izvući bodove iz te utakmice.

POGLEDAJTE VIDEO: FNC 7 SPEKTAKL U PULI 3.9.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani