Nenad Bjelica nakon remija s Osijekom | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 16

Bjelica nakon kiksa: Pa ovo je realno. Nemam što prigovoriti

Bjelica nakon kiksa: Pa ovo je realno. Nemam što prigovoriti

Nismo zadovoljni s bodom jer očekivali smo sva tri. Dobro smo ušli u utakmicu, imali smo 2:0, ali nakon što se u ovako važnoj utakmici primi dva gola naravno da se teško vratiti, rekao je trener Osijeka

VIDEO

Težak poraz od Rijeke u prošlom kolu ozbiljno je uzdrmao osječke temelje. Imali su sve u svojim rukama u borbi za naslov. Nenad Bjelica bio je bijesan kao ris na svoje igrače. No, unatoč porazu, takva kakva nada živjela je da Osječani mogu do titule.

Pokretanje videa...

Nenad Bjelica 05:43

Prvo i ključno, morali su pobijediti Istru, nadati se kiksu Dinama protiv Lokomotive pa onda u sljedećem kolu u izravnom dvoboju pokušati šokirati 'modre' na Maksimiru. Nada je bila na tankim nogama, ali ne i nemoguća. No, nakon današnjeg susreta s Istrom te su se šanse svele na minimum.

Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961

Osijek je remizirao s Istrom (2-2) u 33. kolu Prve HNL i ne samo što se miljama udaljio od borbe za titulu već je i pao na treće mjesto s bodom zaostatka za Hajdukom. Osječani su imali 2-0 golovima Kristijana Lovrića i Mije Caktaša i činilo se da će to biti jednosmjerna ulica do kraja. Organizirani i disciplinirani Osijek u pravilu ovakve prednosti nije ispuštao ove sezone, pogotovo protiv pretposljednje momčadi lige, no nešto je trulo u Osijeku. Nenad Bjelica je nedavno u razgovoru za 24sata najavio mogući odlazak iz Osijeka jer nije zadovoljan ponašanjem kluba prema njemu. To je očito ostavilo traga na igračima. 

Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961

I vidjelo se to na terenu. Nezadovoljstvo među igračima, učestala pregovaranja i panika kada god bi Istra imala prekid. Kao da je Atletico došao u Gradski vrt. Puljani su namirisali da nešto ne štima u domaćem sastavu pa su pritiskali i iz dvije šanse nakon prekida zabili dva gola prije kraja prvog dijela. Perković i Galilea bili su precizni za šok u Gradskom vrtu.

Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961

Očekivano, Bjelica je bio razočaran, ali nimalo ljutit kao nakon susreta na Rujevici i neobično miran. Nije bilo niti riječi o borbi za naslov. Kao da se nešto sprema... 

- Nismo zadovoljni s bodom jer očekivali smo sva tri. Dobro smo ušli u utakmicu, imali smo 2:0, ali nakon što se u ovako važnoj utakmici primi dva gola naravno da se teško vratiti. Pokušavali smo na sve moguće načine, promijenili smo sustav, uveli nove napadače, stvarno bili ofenzivni, ali moramo priznati kako je ovaj rezultat realan... Dogodio se veliki grč nakon što vodiš 2:0 i dođe na 2:2, izmjene su donijele agresivnost. Nemam baš nešto prigovoriti svojoj momčadi, dali su sve od sebe - kazao je Nenad Bjelica.

Osijek je pritisnuo u nastavku, uveo je Bjelica svježe snage, ali ništa nije pomoglo. Domaćini cijelo proljeće imaju velike probleme u prekidima. I danas su primili dva gola.

Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961

- To je naš problem čitavog proljeća, ali Bože moj to je nogomet, moramo raditi na tome - rekao je trener bijelo-plavih.

Iako im ova pobjeda ništa ne znači za stanje na tablici, Istra je pokazala da može stvoriti probleme i klubovima iz gornjeg doma. Gonzalo Garcia bio je zadovoljan.

- Moram biti zadovoljan, rezultat je odličan pogotovo nakon što smo već poslije 12 minuta utakmice imali dva gola zaostatka. Moram biti sretan, velik je ovo rezultat za nas - kazao je trener Istre.

POGLEDAJTE VIDEO: URSA I GABUDIZATOR ZAPJEVALI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner