Obavijesti

Sport

Komentari 9

Bjelica: Pa nama je i Varaždin derbi, ne samo Dinamo i Hajduk

Bjelica: Pa nama je i Varaždin derbi, ne samo Dinamo i Hajduk

Trener ovih igrača jako je gladan pobjeda. Ima nemoguću glad za pobjedama, tako da i oni moraju biti gladni, nema druge, rekao je Nenad Bjelica uoči gostovanja u Varaždinu u petak

VIDEO

Osijek u petak ima priliku opet zauzeti vrh HNL-a. Osječani su zasad izjednačeni s Dinamom uz utakmicu više, a pobijede li sutra u Varaždinu (18:00), odvojit će se od Zagrepčana koji nisu igrali prošlog vikenda derbi s Hajdukom, a ovog ih čeka Slaven Belupo.

- Za nas je svaka utakmica derbi, a ne samo dvoboji s Dinamom, Rijekom i Hajdukom što se u javnosti najčešće potencira. Vrlo ozbiljno se pripremamo za Varaždince. U našim prethodnim međusobnim ogledima bilo je dosta tvrdo i "na knap“, vidjet ćemo kako će biti ovaj puta. Vjerujem u svoju momčad, da smo fizički i mentalno u stanju ponovno pobijediti - rekao je uvodno Nenad Bjelica čija je momčad ove sezone oba puta s 1-1 pobijedila Varaždin koji je tada vodio Samir Toplak.

- Mislim da je u ovom trenutku Varaždin četvrta momčad po uspješnosti u drugom dijelu sezone, za što sigurno velike zasluge imaju Kastel Jertec. Njihov prethodnik Toplak je puno napravio s Varaždincima, prošle sezone ih ostavio u Ligi, a i sada su dobar i nezgodan protivnik. Nadamo se da će Osijek biti na visokoj razini i da ćemo uspjeti doći do tri boda.

Uz već poznate izostanke (Topčagić kojeg se očekuje za mjesec i pol dana te Ndockyta i Grezde) Bjelica neće imati ni Brleka, no dobra je vijest stigla oko statusa Ivana Santinija čiji su se papiri "zazelenili".

- Zahvaljujem se svima koji su pomogli da se to ovako brzo riješi. Inače su ovakvi slučajevi trajali po mjesec dana, a on je izgubio samo jednu utakmicu za koju i nije bio fizički spreman. Sad su dva tjedna treninga iza njega i već može biti na raspolaganju ekipi. Jako se radujemo tome i bit će među putnicima za Varaždin - kazao je Bjelica pa usporedio neke slučajeve.

- Neki lakše, a neki teže podnose period bez treninga i utakmica. Mato Miloš nije igrao šest mjeseci pa smo ga nakon tjedan dana treninga gurnuli u vatru u prvom kolu jer Igor Silva nije imao pravo nastupa i zasad se pokazuje u najboljem mogućem svjetlu. Odrađuje sve treninge i utakmice te pokazuje da je na vrhunskoj razini, ali samo zato što je radio na sebi to vrijeme dok nije igrao. Santini je također bio u treningu, mi smo ga dodatno opteretili jer nije igrao ovu prvu utakmicu pa ga je nakon 10-12 dana uhvatio umor. To je normalno, ali to smo i ciljali. Nismo se ni nadali da će igrati u Varaždinu, nadao sam se da bi mogao igrati u kupu protiv Rijeke. No, bit će s nama i ako bude potrebe koristit ćemo ga na utakmici. On će pokazati koliko je spreman i koliko može pomoći, ali u svakom njegovom potezu vidi se klasa.

Predstavljen novi igrač NK Osijeka mađarski reprezentativac Adam Gyurcso

U Varaždin će i najnovija osječka akvizicija, donedavni hajdukovac Adam Gyurcso, dok domaćini neće imati na raspolaganju opasnog Obregona.

- Obregon je vrlo kvalitetan i moćan napadač, nezgodan za čuvati. No, umjesto njega igrat će Benko ili netko drugi. I Boban može na centralnog napadača. Vidjet ćemo kad dobijemo njihov sastav, ali, ponavljam, razmišljam samo o svojoj momčadi.

Bjelica i Varaždinov trener Zoran Kastel znaju se iz igračkih dana...

- Drago mi je da je Zoran dobio šansu. On je vojnik Varaždina već nekoliko godina, radio je s mlađim kategorijama te kao pomoćnik i sad je dobio šansu. On je godinu dana mlađi od mene, ali je igrao za naše godište tako da se znamo jako dugo i zajedno smo ušli u prvu momčad Osijeka 1991. godine. Pokazuje trenerski talent, Varaždin je četvrta najbolja momčad po osvojenim bodovima ovo proljeće. Tu sigurno svoje zasluge imaju Zoran i Dario Jertec. Nezahvalno je uspoređivati njegov i Toplakov Varaždin, pod Samirom su jedno vrijeme igrali jako dobro, on ih je spasio od ispadanja, ali upali su u krizu i sad su tu novi treneri. No, to su slični igrači i igraju slično - dodao je Osijekov trener uz zaključak:

- Trener ovih igrača jako je gladan pobjeda. Ima nemoguću glad za pobjedama, tako da i oni moraju biti gladni, nema druge. Najbolje se održava motivacija tako da si i sam motiviran i to cijeli tjedan, a ne samo deset minuta ili pola sata prije utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju