Obavijesti

Sport

Komentari 31

Bjelica Strahonji: Pa koliko vi često mijenjate te smjernice!? A taj penal ne bih sam sebi svirao

Bjelica Strahonji: Pa koliko vi često mijenjate te smjernice!? A taj penal ne bih sam sebi svirao

Ja sam 40 godina u nogometu pa ne razumijem što vam je prihvatljivo, što ne. U ponedjeljak puno veći penal ne sude na utakmici Irana i Engleske, a Argentinci dobiju penal koji nema veze s očiglednom pogreškom, kazao je Bjelica

VIDEO

Senzacionalna pobjeda Saudijske Arabije protiv Argentine odjeknula je svijetom poput bombe. Jedni od najvećih favorita pali su već na prvom ispitu, a prste je u tome imao i slovenski sudac Slavko Vinčić.

Pokretanje videa...

Treći dan u Dohi 02:18

Poništio je čak tri gola Argentincima, a drugi je, po mnogima, trebao biti priznat. Uz to, HRT-ov sudački stručnjak Mario Strahonja je u emisiji Qatara otkrio kako je Slovenac morao u drugom poluvremenu suditi još jedan penal za Argentince.

- Ovo je zakašnjela reakcija braniča koji je startao na nogu napadača, i to vrlo neoprezno. Loša odluka suca. Trebao je dati Saudijcu žuti karton i bio je to čisti penal za Argentinu - rekao je Strahonja.

Dinamo pobijedio Osijek i došao na korak do naslova

No, Nenadu Bjelici nešto nije bilo jasno. Zašto se VAR upalio kod prvog penala za Argentinu, kada to nije jasna i očigledna pogreška? 

- Fifa je postrožila pravila za ovo natjecanje i promijenila smjernice - odgovorio je Strahonja, na što je Bjelica uzvratio:

- Pa koliko često vi mijenjate te smjernice? Ja sam 40 godina u nogometu pa ne razumijem što vam je prihvatljivo, što ne. U ponedjeljak puno veći penal ne sude na utakmici Irana i Engleske, a Argentinci dobiju penal koji nema veze s očiglednom pogreškom i VAR se svejedno uključi - rekao je Bjelica Strahonji. 

- Svi mi gledamo nogomet cijelu godinu. I onda dođe veliko natjecanje. Mislim da će nam svima trebati desetak dana da se svi prilagodimo. Ali to nije dobro - rekao je Strahonja. 

Još jedna sporna situacija uključivanja VAR-a dolazi s utakmice Poljske i Meksika (0-0). Robert Lewandowski nije bio precizan, ali Poljaci su penal dobili nakon prekršaja koji nije bio očigledna pogreška. 

- Pa ja sam sebi ne bih sudio ovaj penal! - rekao je Bjelica. 

Svako natjecanje donosi nešto novo, a Fifa je podosta toga unijela u suđenje na SP-u u Katru. VAR se koristi više nego inače i to za situacije koje nisu predviđene, a utakmice se igraju duže nego ikada s nadoknadama od desetak minuta. Što još novo možemo očekivati?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani