Obavijesti

Sport

Komentari 44

Bjelica: Volio bih da me Mierez stigne. Dinamo? Top momčad

Bjelica: Volio bih da me Mierez stigne. Dinamo? Top momčad

Promašio sam i ja jedan za Osijek, u Kupu protiv Zaprešića 1992., rekao je Bjelica koji je po učinku izjednačen s Mierezom. U slučaju da Ramon u nedjelju zabije Dinamu prestigao bi trenera na listi strijelaca

VIDEO

Derbi Dinama i Osijeka igra se u nedjelju s početkom u 18:55, a trener 'plavo-bijelih' Nenad Bjelica i Osijekov branič Slavko Bralić prisustvovali su redovnoj konferenciji za medije uoči prvenstvene utakmice. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nenad Bjelica

Pokretanje videa...

Nenad Bjelica 05:43

- Iza nas je vrlo kvalitetan tjedan u kojem su dva igrača koja će biti raspolaganja za utakmicu. Topčagić i Jurčević odradili su cijeli tjedan treninga, bili su fokusirani za ono što smo trebali pripremiti za nedjeljnu utakmicu i mislim da smo spremni - kazao je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osijek je u šestom kolu HNL-a izgubio u Puli od Istre 2-0.

- Mislim da nakon takvog poraza ni ne trebate previse razgovarati s igračima. Sama atmosfera na povratku iz Pule bila je loša. Dugačak put od sedam sati je dovoljno težak. Svi znamo da to nije bio onaj pravi Osijek. Utakmica se mogla prelomiti i u našu korist, ali Istra je zasluženo pobijedila - kazao je. 

Bjelica: Možemo mi tražiti alibi, ali kad ti je golman najbolji na terenu onda znaš da si bio loš
Bjelica: Možemo mi tražiti alibi, ali kad ti je golman najbolji na terenu onda znaš da si bio loš

Što je presudilo takvom rezultatu?

- Kad momčad nije sto posto u utakmici, a znamo da je Osijek inače na top nivou. Ono što smo izgubili u HNL-u je bilo protiv Gorice i Dinama. Momčad mora biti maksimalno fokusirana i svaki igrač mora ispunjavati svoje zadatke sto posto inače rezultati izostaju. Samo s maksimalnim angažmanom svakog pojedinca možemo doci do pozitivnog rezultata -objasnio je Bjelica pa prokomentirao idućeg protivnika:

- Dinamo ne bih previše želio komentirati. To je momčad s odličnim trenerom. Liga prvaka je šlag na tortu, ali ulaskom u Europsku ligu ispunili su svoj cilj. Vidjet ćemo kako ce se to reflektirati na njih i s kojim će sastavom izaći. Ne mogu pretpostaviti kojih 11 će to biti - kazao je.

'Modri' će utakmicu protiv Osijeka igrati bez Jakića 

- Dinamo ima širok kadar, puno kvalitete i iskustva u igranju teških utakmica. Ako ne igra Jakić, igra Mišić. Tu je i mladi Marko Bulat koji je vrlo kvalitetan igrač, zatim Ademi za kojeg ne znam hoće li nastupiti, ali Dinamo ima visoku kvalitetu svoje momčadi. Imaju top igrače za HNL i mislim da izostanak dvojice igrača ne može pretjerano utjecati na njihovu momčad - rekao je pa prokomentirao krilnog napadača Merveila Ndockyta koji se prošle sezone ozlijedio:

- Ndockyt je malo žrtva sustava kojeg smo promijenili. Dosta igramo u 3-5-2, a on je više krilni igrač. Dolaskom Fiolića smo dobili još jednog igrača. On dobro trenira i nemam stvarno nikakvih prigovora. Nije dobio još priliku, ali pozvan je u reprezentaciju za što mislim da će ga malo podići. Sigurno će dobiti svoje šanse u periodu koji je pred nama - rekao je pa nastavio:

- Sezona je duga. Teško da će jedna momčad odigrati s istih 11, a tako ni mi. Ja sam poznat po tome da vjerujem svojim igračima. Normalno da svaki trener teži standardizaciji momčad te i mi radimo na tome.

Slavko Bralić komentirao je atmosferu u svlačionici nakon poraza u Puli

- Situacija u momčadi je jako dobra. Nakon poraza u Istri, koje je bilo i veliko iznenađenje za nas, analizirali smo pogreške i skoncentrirali smo se na idućeg protivnika. Znamo da imamo kvalitetu boriti se protiv takvih protivnika. 

Mierez još nije zabio protiv Dinama, a ako zabije u nedjelju prestići će Bjelicu na listi strijelaca koji je zabio šest golova iz penala.

- Promašio sam i ja jedan za Osijek, u Kupu protiv Zaprešića 1992., čini mi se. Vidjet ćemo, to su samo lijepe statistike. To nam samo daje nadu da budemo optimistični pred utakmicu. Volio bih da me Ramon prestigne s nekim svojim golom u nedjelju. Moram priznati da je Mierez puno zadovoljniji u zadnje vrijeme. Onaj gol protiv Rijeke ga je apsolutno podigao i vjerujem da će mu se otvoriti i protiv Dinama. Bitno je da momčad diše kao jedno na terenu i tako možemo doći do pobjede koju jako želimo - kaže trener.

Bjelica je komentirao i kosovskog reprezentativca Mirlinda Dakua koji je u Gradski vrt stigao 2018., a od ove godine igra za prvu momčad. Prošlu sezonu odigrao je na posudbi u redovima kosovskog Ballkanija te je bio najbolji steijelac tamošnje lige.

- Zadovoljan sam s Dakom. Malo je to drugačiji tip napadača za razliku od Mance koji više igra na 'kontru'. Igra dobro glavom što je važno za našu igru koja se bazira preko bokova i centaršuteva. Malo igramo na kontru, ali onda su tu Bohar i Gržan koji su brzi. Za Antonija je došla kvalitetna ponuda za njega i za nas. Nema potrebe za dovođenjem drugog napadača. 

Osijek: U 2. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Hajduk

Mladi napadač Osijeka Dion Drena Beljo otišao je na posudbu u Istru 1961 gdje će provesti ostatak sezone. 

- Odličan je igrač, ali mu treba praksa. Odigrao je vrlo dobru utakmicu protiv nas. Vjerujem da će i dalje dobivati šanse u Istri. To je i bio razlog zašto smo ga tamo poslali. On mora igrati pod pritiskom svaki tjedan kako bi se pravilno razvijao. 

Povratak u Osijek?

- Ma nećemo raditi taj cirkus. Njegov status i dalje se ne bi promijenio. Bio bi opet drugi ili treći napadač što nije dobro za njegov razvoj - objasnio je. 

Hajduk je prvi na tablici. Prvi put u gotovo dvije godine!
Hajduk je prvi na tablici. Prvi put u gotovo dvije godine!

Povodom zajedničkog druženja igrača Osijeka s navijačima, Karlo Bartolec podijelio je 35 ulaznica najmlađim navijačima. 

- Tako si nije kupio mjesto u momčadi. To može samo svojim doprinosom na terenu. Karlo je u utakmicama koje je odigrao jako dobro izgledao. Vidjet ćemo za koga ću se odlučiti u nedjelju, ali u svakom slučaju lijepa gesta od njega. Mislim da su takva druženja potrebna kako bi u djeci probudili ljubav prema Osijeku - zaključio je. 

S obzirom na to da se očekuje se veći priljev navijača i jedne i druge momčadi, iz kluba mole raniji dolazak na stadione. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener