Obavijesti

Sport

Komentari 50

Bjeličina škola na Nou Campu: Pitali su me za Dinamo i Olma

Bjeličina škola na Nou Campu: Pitali su me za Dinamo i Olma
8

Trener Dinama je 30-ak minuta držao predavanje na temu "Napreduju li igrači još". Nakon toga su mu 10-ak minuta postavljali pitanja. Danas Nenad Bjelica ide u čuvenu La Masiju

VIDEO

Nenadu Bjelici udijelili su veliku čast. Trener Dinama bio je gost na Nou Campu, u domu velike Barcelone, gdje je danas održao predavanje na temu “Napreduju li još igrači?”.

U svojem izlaganju Bjelica je u 14 točaka, koristeći se slajdovima, objasnio svoj sustav rada i kako je od Dinama napravio konkurentnu momčad u Ligi prvaka. Sustav igre, način treninga, naporan rad, kompetitivnost, analiza, ljudski faktor, obiteljski ambijent, momčadski duh, poštovanje, koncentracija, jasni ciljevi... To su bile neke od točaka Bjeličina izlaganja.

Pokretanje videa...

19:29

- Velika mi je čast bila predavati u domu jednog od najvećih klubova na svijetu - javio nam se iz Barcelone trener Dinama i nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Hvala Miguelu Olmu, Danijevu ocu, koji je ostvario kontakt s ljudima ovdje. Zahvaljujem domaćinima na pozivu. Velika je stvar bila predstavljati Dinamo i hrvatski nogomet. Prije dvije godine govorio sam na predavanju koje je organizirao moj tadašnji klub Lech u Poljskoj, ali ovo je ipak dvije razine iznad.

Nakon Bjeličina predavanja “osvanuo” je crtež s 14 točaka o kojima je govorio.

- U pripremi predavanja pomogao mi je moj analitičar iz Dinama Jasmin Osmanović. Ja sam koristio slajdove, 23 slajda, a ovaj crtež nacrtala je žena koja je angažirana na ovom predavanju. Moram priznati da odlično izgleda - kaže nam Nenad Bjelica i dodaje:

- Govorio sam između 30 i 35 minuta, a onda su mi još desetak minuta postavljali pitanja. Na predavanju su bili, između ostalih trener Osasune Jagoba Arrasate te Franc Artiga, trener Barcelonine juniorske momčadi koja igra u Ligi prvaka. Lani je bio Ernesto Valverde, a sad je tu bio trener mlade Barcine momčadi. Bilo je još nekoliko poznatih trenera iz španjolskih liga.

Pitanja su većinom bila o tome kako se Dinamo brzo s europskih utakmica prilagodi utakmicama u HNL-u.

Bjelica otkrio recept za uspjeh: Održao seminar na Camp Nouu
Bjelica otkrio recept za uspjeh: Održao seminar na Camp Nouu

- Nije im bilo jasno kako to uspijemo, pa sam im rekao da je to zbog toga što imam inteligentne igrače - pojasnio je trener hrvatskog prvaka, koji će i danas biti u Barceloni.

- Sutra idem posjetiti njihovu školu, čuvenu La Masiju.

I u Španjolskoj je Bjelica dao nekoliko intervjua. Katalonskim medijima El Mundu Deportivu i Sportu. Naravno, najviše ih je zanimao Dani Olmo, novi reprezentativac.

'Da barem mogu biti upola kao Iniesta; Bjelica će u veliki klub'
'Da barem mogu biti upola kao Iniesta; Bjelica će u veliki klub'

- Zanimalo ih je kako je moguće da je Dani u Dinamu toliko napredovao da je dogurao do A reprezentacije. Oduševljeni su njime i svime što pokazuje na terenu - rekao je Bjelica.

Uz malo sreće Dinamo bi mogao proći skupinu Lige prvaka, pa ako izvuče Barcelonu, Bjelica bi se ove sezone kao trener mogao vratiti na Nou Camp.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...