Obavijesti

Sport

Komentari 40

Bjelicu čeka razgovor sa šefom: Dinamo je prvi favorit, Hajduk konkurent, a mi ćemo šutjeti...

Bjelicu čeka razgovor sa šefom: Dinamo je prvi favorit, Hajduk konkurent, a mi ćemo šutjeti...
5

Dinamo je pokazao moć koju pokazuje godinama u dovođenju igrača. Neću reći ništa novo ako kažem da su najveći favoriti, ali mislim da možemo pomrsiti račune u borbi za titulu

VIDEO

Nogometaši Osijeka pripremni period uoči nadolazeće HNL sezone zaključili su pobjedom protiv mađarskog prvoligaša Kecskemetija (2-0), a trener 'plavo-bijelih' Nenad Bjelica najavio je susret protiv Gorice koja je prema rasporedu u subotu u 19 sati. 

Pokretanje videa...

Kristijan Lovrić transferom u zadnjim satima prijelaznog roka postao novi igrač NK Osijeka VIDEO

- Radili smo na poboljšanju kondicije, taktike i tehnike,  a na treningu smo težili svemu što nas je krasilo prethodne sezone. Naravno da želimo biti bolji. Podigli smo intenzitet treninga što su igrači dobro podnijeli. U nekim utakmicama smo bili umorni, ali smo uspijevali pobijediti. U svakoj pripremnoj utakmici naglasak je na uigravanju momčadi i isprobavanju postava kako bi kasnije mogli izabrati pravi sustav - rekao je Bjelica. 

Nakon što je prokomentirao pripremni period u kojem su odradili sedam utakmica iz predsezone, osvrnuo se na Goricu te naglasio da u Gradskom vrtu očekuje pobjedu. 

- Nema ugodnog protivnika. Ti ga možeš napraviti još neugodnijim ako nisi pravi. Siguran sam da će moja momčad biti na pravom nivou. Kad smo osvježili ekipu i dali im daha bolje su izgledali trkački te ako budemo na maksimumu šanse za pobjedu su nam velike - rekao je Bjelica. 

Po čemu je Osijek bolji u odnosu na prošlu sezonu?

- Odradili smo kompletne pripreme sa svih osam igrača koji su došli u zimu te su svi fizički na visokom nivou. Nije to još kako sam zamislio, ali tek smo na početku sezone. Na svakoj poziciji imamo dva ili tri igrača te smo zbog svega toga optimistični - kazao je. 
Nova devetka Osijeka za sezonu 2022./23. je Dion Drena Beljo, 20-godišnjak koji se vratio s posudbe u Istri, gdje je odradio odličnu sezonu.

-  On je drugi prototip napadača u odnosnu na Ramona, možda najsličniji Topčagiću. Ima smisao za igru i s njime se može surađivati. Vjerujem da će s njime naša igra biti kvalitetnija - rekao je. 

Bjelici nije fokus samo na Europi

- Imamo širi kadar i takav će i ostati ako uđemo u grupnu fazu Konferencijske lige. Prioritet je svaku sljedeću pobijediti, prvo se fokusirati na Goricu, a onda ćemo vidjeti s kojih 11 ćemo ici u Kazahstan. Ne razmišljam na način da smo fokusirani na Europu, a da je HNL u drugom planu. U prvenstvu se želimo isto pokazati. Vjerujem u svakog pojedinačno, a na igračima je da iskoriste svoju šansu da pomognu momčadi, bilo da se radilo o Kupu, Konferencijskoj ligi ili prvenstvu - objasnio je Bjelica nakon čega se osvrnuo na ostale momčadi u HNL-u:

Početak priprema nogometaša Osijeka za nadolazeću sezonu

- Dinamo je pokazao moć koju pokazuje godinama u dovođenju igrača. Neću reći ništa novo ako kažem da su najveći favoriti. Hajduk je sačuvao momčad uz minimalne promjene. Sigurno da će uz Dinamo Hajduk biti najveći konkurent za titulu. Mislim da možemo pomrsiti račune u borbi za titulu. Zadržali smo momčad i tu smo negdje s Rijekom koja je imala dosta izmjena. Rijeka ima tradiciju i dobar gard, uz dobru atmosferu na stadionu gdje nije lako igrati. Gorica će također moći bilo koga ugroziti - smatra Bjelica. 

Krajem sezone došlo je do sukoba u Osijeku pa je predsjednik Uprave NK Osijek Ferenc Sakalj reagirao na Bjeličine kritike, a trener 'plavo-bijelih' rekao je da imaju korektan odnos.

Početak priprema nogometaša Osijeka za nadolazeću sezonu

- Razgovaramo, ne svaki dan, ali se čujemo. Bio je kod nas na Sv. Martinu na Muri. Za vikend opet dolazi kod nas i popričat ćemo. Nece vise biti ovakvih situacija kao što je bilo pred kraj sezone. Nije to nova situacija, to je tako otkako sam došao, ali zasigurno možemo bolje - rekao je Bjelica. 

Na pitanje koga bi izdvojio iz redova svoje momčadi, Bjelica nije mogao dati konkretan odgovor. 

- Teško mi je. Ne volim izdvajati pojedince. Brlek je odradio kvalitetne pripreme, ali svi su napravili dobar posao. Janjić, Bakić, Zebec, Barišić i drugi su pokazali da se na njih može računati, isto kao i starosjedioci koji su odradili pripreme bez pogovora. Ne bih nikoga posebno izdvajao. Primjerice, Mile koji je najiskusniji nije preskočio niti jednu vježbu i bio je primjer svima ostalima. I ovi najiskusniji su dali sve od sebe i mladima su bili vodilja. Zadovoljan sam sve u svemu - rekao je. 

Ima li konkretnih ponuda za neke od igrača?

- Svakodnevno primamo pozive za naše igrače, vidjet ćemo za sto ćemo se odlučiti. Meni u ovom trenutku odgovara da nema konkretnih transfera jer mi trebaju igrači, ali o imenima ne bih. Bit ćemo spremni u slučaju nečijeg odlaska - zaključio je. 

Osijek: Prijateljska utakmica NK Osijek - NK Slaven Belupo na stadionu Gradski vrt
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'