Sport

Komentari 4

Bjelorusi spremni: Pred 15.000 gledatelja bi ugostili UFC 249

Bjelorusi spremni: Pred 15.000 gledatelja bi ugostili UFC 249

Nešto manje od dva tjedna dijeli nas do UFC-a 249 koji je slovio za jedan od najjačih događaja u povijesti organizacije. No, još nije poznato hoće li se uopće održati, ali pronalaze se sva moguća rješenja

Khabib, Tony, Dana, ima borbe, sve će se održati, ma ipak neće... Puno smo toga u posljednje vrijeme čuli o UFC-u 249 koji bi se trebao održati 18. travnja na zasad još nepoznatoj lokaciji sa glavnom borbom između Khabiba Nurmagomedova (31) i Tonya Fergusona (36) za pojas lake kategorije.

No, Khabib je rekao da neće doći nigdje, pa se predomislio, pa opet upozorio na svjetski problem korona virusa. Dagestanac se najvjerojatnije neće boriti pa bi to bio peti put da je otkazana borba između Tonyja i Khabiba, a Dana White muku muči i sa lokacijom, a ne samo sa prvakom lake kategorije.

No, tih problema više ne bi trebalo biti. Život u Bjelorusiji teče normalno, njihov predsjednik sudjelovao je i u jednom hokejaškom meču, sportska se događanja igraju pred publikom. Ma kakav virus? U Bjelorusiji prema njihovim informacijama trenutno imaju oko 600 zaraženih, a umrlo je osam osoba. Straha nema, pa su se velikodušno ponudili da ugoste UFC 249 kad Dana White već toliku muku muči s pronalaskom lokacije.

- Ponudili smo nekoliko određenih dvorana, uključujući Minsk Arenu koja prima 15.000 ljudi. Dobili smo odgovor u kojem su nam se zahvalili i rekli da našu ponuditi gledaju kao 'plan B'. Već imaju nekoliko dobrih opcija. Dana White to ne želi javno razglasiti, no nekoliko opcija mu je itekako izvedivo. U svakom slučaju, mi smo zahvalni što su oni spremni našu ponudu uzeti u obzir za neka buduća događanja - rekao je za RT Sport Maxim Korolkov, predsjednik MMA saveza Bjelorusije.

Još je dvanaest dana do događaja, a stvari su se počele pomicati. Tako bi, dok većina sportskog svijeta stoji, 'gladijatori' modernog doba mogli istrčati u oktogon na još jednu predstavu.

Najčitaniji članci