Obavijesti

Sport

Komentari 0

Blanka Vlašić u finalu izbora za najbolju atletičarku svijeta

Blanka Vlašić u finalu izbora za najbolju atletičarku svijeta
1

Svjetska i europska prvakinja u skoku u vis hrvatska atletičarka Blanka Vlašić je uvrštena na finalnu listu pet kandidatkinja za najbolju svjetsku atletičarku u 2010.

VIDEO

Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je u srijedu imena pet atletičarki koje su ostale u konkurenciji za prestižni naslov, a pobjednica će biti proglašena na tradicionalnoj svečanosti World Athletics Gala u Monte Carlu, 21. studenoga.

Blanka je ove godine, podsjetimo, obranila zlatnu medalju na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi, potom je u Barceloni prvi put postala europska prvakinja na otvorenom, pobijedila je na svih sedam mitinga novoformirane Dijamantne lige, a s preskočenih 2.05 metara nalazi se i na vrhu ovosezonske svjetske ljestvice.

Blankine protukandidatkinje su Jamajčanka Veronica Campbell Brown (svjetska dvoranska prvakinja na 60 metara, vodeći svjetski rezultati na 100 i 200 metara), Kenijka Milcah Chemos Cheywa (pobjednica Dijamantne lige na 3000 m zapreke, sedam od 11 pobjeda i vodeći svjetski rezultat u toj disciplini), Britanka Jessica Ennis (svjetska dvoranska prvakinja u petoboju i europska prvakinja u sedmoboju, vodeći rezultati u obje discipline), te Amerikanka Allyson Felix (pobjednica Dijamantne lige na 200 i 400 metara, 14 od 15 pobjeda ove godine).

Do skraćene liste od pet kandidatkinja IAAF je došao na temelju 1786 glasova članova svoje obitelji (nacionalni savezi, atletičari, članovi vijeća IAAF-a, novinari...), te glasova ljubitelja atletike putem službene web-stranice. Stvari sada u svoje ruke preuzima stručni žiri koji će odrediti dobitnike nagrada.

U muškoj konkurenciji petoricu preostalih kandidata čine Amerikanci Tyson Gay (sprint) i David Oliver (110 m prepone), Kenijac David Rudisha (800 m), Eritrejac Zersenay Tadese (polumaraton), te Norvežanin Andreas Thorkildsen (koplje).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju