Obavijesti

Sport

Komentari 92

Blatter je šokirao svijet: Vidio sam kako namještaju ždrijeb...

Blatter je šokirao svijet: Vidio sam kako namještaju ždrijeb...
4

Neke kuglice stavite u zamrzivač prije ždrijeba. Možete ih lako raspoznati na dodir. Ja to nisam radio, ali vidio sam druge, rekao je Sepp Blatter

VIDEO

Ja nikad nisam dirao kuglice na ždrijebu. To su radili drugi. Niti jedan ždrijeb u Fifi nije bio namješten dok sam ja bio predsjednik, ali namještali su u europskim natjecanjima, ispalio je u stilu svjedoka-pokajnika bivši predsjednik Fife Sepp Blatter (80) u intervjuu za La Nacion pa detaljno opisao kako se namješta ždrijeb.

Kuglice u frižideru

- Sve je čisto do samog početka. Zapravo je vrlo jednostavno, ako želite raspoznati kuglice, neke stavite u zamrzivač prije ždrijeba. Tako se kuglice jednostavno raspoznaju na dodir. Vidio sam to na jednom europskom ždrijebu - rekao je Blatter, koji nije objasnio zašto nije nešto poduzeo i zašto baš sada priča o tome, nakon što  je Fifa razoktrivena kao prava kriminalna organizacija.

Fifa - prljava kriminalna hobotnica

Američke i švicarske vlasti razotkrile su kriminalnu hobotnicu u organizaciji u kojoj je Blatter bio pola svog života. Vremešni Sepp morao se povući nakon što se saznalo da je Fifa bila leglo prljavštine, kriminala i mita, a na njegovo mjesto došao je Infantino.

Švicarske vlasti još istražuju čak 133 sumnjive financijske transakcije u Fifi dok je na čelu bio Sepp Blatter. 

Izbacili ga iz nogometa

Sepp Blatter je 2011. godine Michelu Platiniju isplatio dva milijuna franaka.

Bez računa, bez ičega. Onako, na ruke.

Etička komisija Fife obojicu je izbacila iz nogometa, a dvojac se branio kako je to bila "naknada za savjetničke poslove".

Blatter je dobio i kaznu od 45.000 eura što je zapravo smijurija, jer je u Fifi imao 270.000 eura mjesečno, i to bez bonusa i ovakvih primanja na ruke...

Fifa priznala: Prodavali smo glasove i primali mito 

Fifa je u službenom dokumentu predanom američkom sudu priznala da su njeni članovi prodali glasove u izboru domaćina velikih natjecanja.

- Članovi Izvršnog odbora u više su navrata zloupotrijebili pozicije kako bi prodali glasove u izboru domaćina velikih natjecanja - stoji u službenom dokumentu.

Bivši članovi Izvršnog odbora Chuck Blazer, Jack Warner i ostali organizirali su isplate u iznosu od 10 milijuna dolara kako bi osigurali glasove potrebne za dobivanje domaćinstva SP-a 2010. koje je tada dobila Južnoafrička Republika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini