Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Blatteru i Platiniju skratili su suspenzije; odbili princa Alija

Učinio sam sve što sam mogao. Žalim što nas je sustav iznevjerio. Sad je imperativ na glasačima da zaobiđu ovu odluku ako fotografiraju svoj glasački listić, poručio je jordanski princ

Mike Egerton/PA/PIXSELL
Foto: Mike Egerton/PA/PIXSELL
8 komentara

Predsjednici Fife i Uefe, Sepp Blatter i Michel Platini, nakon dugo vremena dobili su jednu dobru vijest. Suspenzija zbog davanja odnosno primanja mita od dva milijuna švicarskih franaka 2011. i dalje stoji, ali je skraćena s osam na šest godina.

Fifin odbor za žalbe skratio je vrijeme suspenzije dužnosnicima zbog "aktivnosti i usluga koje su pružali Fifi, Uefi i nogometu". Obojica i dalje poriču odgovornost, a Blatter je najavio da će se na odluku žaliti Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei.

Spomenuti sud odbio je žalbu jordanskog princa Alija bin al-Husseina na prijedlog o prozirnim pregradama na biračkim mjestima tijekom izbora za predsjednika Fife koji će se održati na izvanrednom kongresu u Zürichu ovaj petak, 26. veljače.

- Učinio sam sve što sam mogao. Žalim što nas je sustav iznevjerio. Sad je imperativ na glasačima da zaobiđu ovu odluku ako fotografiraju svoj glasački listić. Veselim se glasovanju u petak, i dalje sam predan cilju reformiranja Fife - rekao je Al-Hussein.

Za Blatterova nasljednika, koji je na funkciji čelnog čovjeka Fife gotovo 18 godina, bore se i južnoafrički biznismen Tokyo Sexwale, predsjednik azijske konfederacije AFC šeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa, bivši glavni tajnik Fife Jérôme Champagne te glavni tajnik Uefe Gianni Infantino.

Naši partneri pišu
Message