Obavijesti

Sport

Komentari 0

Blaž Lacković: Prelazak u HSV je pitanje trenutka

Blaž Lacković: Prelazak u HSV je pitanje trenutka
1

Hrvatski rukometaš Blaž Lacković otkrio nam je u telefonskom razgovoru da će do kraja tjedna znati seli li se iz Flensburga u Hamburg već ovog ljeta

VIDEO

Njemački mediji pišu da vas milimetri dijele od prelaska u HSV. Čak će se i predsjednici klubova izvanredno sastati da bi razriješili vaš status. Što vi o svemu znate?
- Znam točno to šte ste naveli: da će se predsjednici naći. Koji će to točno dan biti - ne znam. Možda čak danas (srijeda) ili sutra. No mene to ne opterećuje previše. Imam klub u kojem igram i hoću li sad odmah ići u HSV ili ostati pa otići sljedećeg ljeta - to su detalji koji nisu posebno bitni. Svakako ne toliko bitni da bi se čovjek živcirao. Što se mene tiče, svejedno mi je. Oni neka se dogovaraju, jer ima podosta sitnica za izdogovarati, posebno oko visine odštete.
Navodno je poprilična...
- U rukometnom smislu je. Ali bilo je i puno, puno većih. Ipak, obzirom da mi je ostalo još samo godinu dana ugovora za odraditi, odšteta je dovoljno velika. Opet, ako me Hamburg stvarno toliko žarko želi, neka plati.
HSV za drugu sezonu sprema senzacionalno jaku momčad, kupili su već i suigrača vam Marcina Lijewskog. Čini se da su ambicozniji od vašeg sadašnjeg kluba i spremniji upustiti se u okršaj s Kielom od Flensburga?
- Kažem da mi je u biti svejedno, i to samo zato što se s tim ne želim zamarati. Dolaze Olimpijske igre i želim se koncentrirati na njih, to mi je sad prioritet broj jedan. Kad bi se gledalo po detaljima, od kojih je snaga momčadi definitivno jedan od značajnijih, izvjesno je da HSV ima sljedeće sezone veću perspektivu nego Flensburg. To jest razlog zašto bih pristao ići odmah, jer momčad je doista moćna. Opet, preostaje mi čekati rasplet pregovora. Kad opet promislim s druge strane, za mene bi, čisto iz igračkih razloga, bolje bilo otići sljedećeg ljeta.
Koliko smo shvatili, vaš je prelazak u HSV samo pitanje trenutka...
- Da, ako se sada neće dogovoriti, godinu dana igram u Flensburgu i potom dolazim u Hamburg. U protivnom se radi o prijevremenom odlasku.
Sezona je, ona klupska, pri kraju. Kad podvučete crtu, možete li biti zadovoljni ostvarenim?
- Zadovoljan sam u tom smislu da je nakon ozljede koljena sve završilo u redu, da sam se vratio i igram dobro, da sam zdrav. Nisam, međutim, zadovoljan što opet ništa nismo osvojili. Bili smo u igri u sva tri natjecanja. U Bundesligi smo kiksali u posljednjem kolu kod Magdeburga, u Ligi prvaka smo isto bili blizu, ali nismo imali sreće ući u polufinale, dok smo u Kupu ispali od Nordhorna, koji je izvrsna momčad. Ne mogu reći da je sezona bila uspješna, ali je bila OK.
Bit će prilika, za nadati se, još je popraviti u Pekingu.
- Sve ostalo pada u vodu, Olimpijske igre postaju najvažnije. Neki još imaju za odraditi završnicu prvenstava i Lige prvaka, ali sve se to bliži kraju i svi su okrenuti prema kvalifikacijama i Olimpijskim igrama. To ostaje glavni cilj, ono prošlo pada u zaborav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...