Obavijesti

Sport

Komentari 32

Blažević: Pobjegao sam da ne moram slušati sva ta vrijeđanja

Blažević: Pobjegao sam da ne moram slušati sva ta vrijeđanja
1

Iz dalekog Irana Ćiro Blažević prati sve što se zbiva u hrvatskom nogometu. Bivši izbornik 'kockastih' priznao je kako mu je teško jer je udaljen od obitelji i prijatelja...

VIDEO

24sata: Ćiro, kako Vam je u Iranu?

Teško, jako teško. Patim ovdje.

24sata: Zašto patite? Nije valjda toliko loše?

Daleko sam od doma, a neću moći doći ni za Božić. Ušli smo u četvrtfinale kupa, a utakmica se igra 30. prosinca. U to vrijeme trebao sam doći u Zagreb, malo se odmoriti, vidjeti obitelj i prijatelje, ali zbog velikog sportskog uspjeha, jer izbacili smo favorite, ništa od toga. A nije lako u mojim godinama biti tako daleko i odvojen od obitelji. Iako, kad vidim što se sve događa u mojoj lijepoj Hrvatskoj, pomislim da mi je u dalekom Iranu sasvim dobro... Možda i bolje da nisam dio tog cirkusa.

24sata: Mislite na uhićenja Širića i Djedovića te još jednu skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza?

Da, to što se događa kod nas nije normalno. Poznajem Širića i Djedovića, iako to sad i nije neki plus. Zato i ne želim ulaziti u detalje, sud će sve to preispitati i presuditi.

24sata: Treba li vrh HNS-a otići zbog afera u nogometu?

Naravno, Ćiro odavno priča da savez mora voditi netko drugi, Marković je već trebao biti prošlost. No vidim da se on i dalje ne da, kao da sve dobro funkcionira. Čuo sam kako je završila skupština, kako su se samo ruke dizale. Takvo nešto sam i očekivao, nisam se ni nadao da bi Marković mogao otići. A ovi koji samo dižu ruke valjda imaju dobrog razloga za to. A morali bi imati više odgovornosti.

24sata: Je li Davor Šuker, koji će navodno nakon Eura naslijediti Markovića, dobar izbor za predsjednika HNS-a?

Malo mi je smetalo kad je prošle godine bio na Markovićevoj strani, ali uvidio sam da on može biti predsjednik, on ima kapacitet.

24sata: Promijenili ste i stav o Zdravku Mamiću, sad ste ga počeli braniti. Zašto?

Zato što ga udaraju sa svih strana. A ima dobre rezultate, klub je pun novca, čak je malo preuredio i stadion. Nije mu sad lako, sa svih strana ga napadaju i zato ga podupirem.

24sata: Možda da se Vi vratite i pomognete?

Vratiti ću se ubrzo, ali samo na odmor, ha-ha... Ma ne treba to meni, ta silna podbadanja i vrijeđanja, da mi netko opet viče da ne valjam. Zato sam i ‘pobjegao’ tako daleko, da se maknem od svega toga.

24sata: Što mislite kako će naša reprezentacija proći na Euru?

Odlično. Imamo sjajne igrače, oni su među najboljima na svijetu. Imamo i odličnog izbornika, vjerujem u Slavena Bilića. Nakon ovih kvalifikacija pun je motiva da se opet dokaže na velikom natjecanju, a znanje ima. 

24sata: Kako igrati protiv Španjolske, najvećeg favorita Europskog prvenstva?

Dovoljno smo dobri da se možemo oduprijeti i toj jakoj Španjolskoj. Ne sumnjam da će Bilić pripremiti momčad koja ih može iznenaditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"