Obavijesti

Sport

Komentari 60

Bleacher: Mandžukić bi mogao biti najveći dobitnik ovog Eura

Bleacher: Mandžukić bi mogao biti najveći dobitnik ovog Eura
1

Već nakon prve utakmice Mario Mandžukić je prisilio neke europske klubove da ga malo bolje promotre u utakmicama koje slijede. Primijetio ga je i Bleacher Report

VIDEO

Na Europsko prvenstvo došao je tiho, mediji nisu pretjerano obraćali pažnju na njega, no Mario Mandžukić (26) mogao bi postati glavna priča Eura, piše američki portal Bleacher Report.

Isti portal upravo Mandžu ističe kao mogućeg najvećeg dobitnika ovoga Eura. Stavljaju ga čak ispred potencijalnih budućih nogometnih zvijezda Lewandowskog, Eriksena, Alcantare, M'Vile, Džagojeva i Götzea.

'U kontekstu transfera nitko prije Eura nije pričao o Mandžukiću, tek su se ponekad pojavile sramežljive špekulacije o zanimanju Tottenhama. Njihova ponuda u siječnju glatko je odbijena, a ostali veći klubovi nisu ni pokušavali dovesti Wolfsburgova napadača', piše Bleacher.

Dodaju i kako im nije jasno zašto nitko od velikana prije nije obratio pažnju na njega s obzirom na vrlo dobru sezonu u Wolfsburgu. Navode i kako je strašno opasan u kaznenom prostoru te da je od 12 svojih golova ove sezone, njih čak sedam zabio glavom uz dodatak da je u zračnim duelima jedan od najboljih igrača Bundeslige.

'Mandžukić je i jedan od najboljih bundesligaških igrača kada je riječ o stvaranju prilika za gol svojim suigračima. Kada sve to zbrojimo doista je teško shvatiti zašto se veliki klubovi do sada još nisu potukli za njega.'

Bleacher je u svom tekstu postavio i anketu s pitanjem: Zaslužuje li Mandžukić bogati transfer? Čak 80% odgovorilo je da zaslužuje.

'Njegova efikasnost u utakmici protiv Irske bila je doista čudesna. Na gol je pucao samo dvaput i oba puta je zabio gol, i to glavom. Njegovo kretanje je fantastično, a predviđanje gdje će doći lopta u kaznenom prostoru doveo je do savršenstva. Irski braniči jednostavno mu nisu mogli parirati, nije im dao disati', oduševljeni su Amerikanci hrvatskim herojom protiv Irske.

Mario sigurno odlazi iz Wolfsburga ovoga ljeta, Magath ga se odrekao, a odštetni zahtjev postavljen je na približno 10 milijuna eura.

'Hrvatsku sada čekaju teži ispiti, no cijeli svijet se u Poznanju uvjerio koliko Mandžukić može. Wolfsburg će sigurno poslušati sve ponude za Marija, a nakon Eura možemo očekivati pravi rat klubova za ovog hrvatskog napadača koji bi mogao postati najveći dobitnik ovog Eura', zaključuje Bleacher Report.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu