Obavijesti

Sport

Komentari 88

Blizu dogovor o balkanskoj ligi, ali bez hrvatskih klubova?

Blizu dogovor o balkanskoj ligi, ali bez hrvatskih klubova?
1

Sudjelovale bi po tri ekipe iz Srbije, Bugarske, Grčke, Turske i Rumunjske. U startu bi se igrao kup sa 16 momčadi, a jedna bi izvan navedenih zemalja dobila pozivnicu

VIDEO

Regionalna liga je jedini spas. Već deset godina to govorim, nekoliko je puta ponovio Zdravko Mamić, izvršni predsjednik Dinama.

Maminjo je bio jedan od najvećih zagovornika lige koja bi uključivala klubove iz bivše Jugoslavije i šire. Prema pisanju srpskih medija, balkanska liga postala je realnost, sljedećeg mjeseca u Sofiji će se sastati predstavnici 15 klubova. Srbi, Bugari, Grci, Turci i Rumunji spremni su osnovati ligu, a u njoj ne bi bilo mjesta za naše klubove.

- Nisam čuo ništa o toj novoj inicijativi. Dinamo je i prije bio za neku vrst regionalne lige, naravno ako bi ona imala prave temelje i donosila dobit - rekao je jučer kratko Damir Vrbanović, direktor hrvatskog prvaka.

Ni u Hajduku nisu čuli za sastanak u Sofiji.

- Ne želimo komentirati nikakva nagađanja o balkanskoj ligi - rekli su iz splitskoga kluba.

Zbog problema s terminima i dok se ne riješe pitanja s Uefom i nacionalnim ligama, trebao bi se igrati balkanski kup. U njemu bi sudjelovao 16 klubova podijeljenih u četiri skupine. Po dva bi išla dalje, a potom bi se igrala nokaut-faza. Klubovi bi dobili naknadu za igranje te za svaku pobjedu i prolazak u idući krug. Ako bi neki od 16 klubova izborio plasman u Ligu prvaka ili Europsku ligu, onda bi ga zamijenio neki drugi klub iz iste države. Priča, čini se, ima jako uporište i ne treba se iznenaditi ako ova liga počne već iduće jeseni. 

Međutim, o sigurnosti se dosad nije puno razmišljalo. Znamo da bi u ligi hrvatskih i srpskih klubova bilo jako rizično, ali u ovoj ligi, u kojoj bi bili Turci, Grci i Srbi te huligani iz Sofije, svaka bi utakmica bila pod Uefinom paskom. Neka se sami za to brinu jer naše klubove nisu ni zvali u svoje društvo.

U regionalnoj ligi trebali su igrati Hrvati, Mađari, Srbi...

Već se godinama govori o pokretanju regionalne nogometne lige. U njoj bi glavnu riječ vodili klubovi iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Mađarske, BiH i Slovenije. Spominjali su sastanke, ali nije bilo ništa konkretno. Od ideje se, izgleda, odustalo jer ta liga ne bi donosila veliku dobit klubovima. 

Potencijalni sudionici balkanske lige:

CSKA Sofija, Levski S., CSKA S., Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Olympiacos, Panathinaikos, PAOK, Galatasaray, Fenerbahče, Bešiktaš, Steaua, Dinamo Bukurešt i Cluj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli