Obavijesti

Sport

Komentari 54

'Boban je jedino rješenje, treba smijeniti kompletni IO HNS-a'

'Boban je jedino rješenje, treba smijeniti kompletni IO HNS-a'
1

U emisiji Otvoreno na HTV-u govorilo se o nemirima u HNS-u i namještanju u HNL-u. Šimić, Brleković i Rivetti složni su da Marković i Srebrić trebaju podnijeti ostavku

VIDEO

 Kao predsjednik Udruge dajem podršku Malešu. Mamićeve izjave su prijetnje protiv Maleša. Vrh saveza je odgovoran. Marković, Srebrić i Mamić moraju podnijeti ostavku, rekao je šef Hrvatske udruge nogometno sindikata u emisiji Otvoreno na HTV-u.

U emisiji su gostovali bivši načelnik PU Zadarske i bliski prijatelj Hrvoja Maleša Svemir Vrsaljko, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, kontrolor Uefe Drago Poljak, odvjetnik i bivši član HNS-a Ivan Brleković  te Dario Šimić koji su se osvrnuli na katastrofalno stanje u hrvatskom nogometu i na nedavna uhićenja Željka Širića i Stjepana Djedovića.

- Mislim da Marković i Srebrić neće dati ostavke, a mislim da je to jedino ispravno. Nemaju snage i mogućnosti da izvuku nogomet tamo gdje treba biti. Nogometaši su dio te priče s interesom da bude sve transparentno. Najviše ih je zaboljelo što se Savez prema njima ponaša kao maćeha, a ne kao majka. Oborili smo neslavni rekord od 150 arbitraža. Cijeli je niz problema. Sesvete je otišlo u stečaj, a igrači su ostali dužni prema državi i tek su treći prema naplati - rekao je Šimić.

Paljbu po vrhu HNS-a ispalio je ugledni novinar Novog lista Orlando Rivetti.

- Cijeli IO HNS-a treba podnijeti ostavku. Glume časne sestre. Zakon o sportu je sramotan. Treba napraviti veliki zaokret jer smo upali u septičku jamu - rekao je Rivetti i dodao:

- Treba napraviti deratizaciju od sudačke organizacije. Ako nećemo Trivkovića, koga ćemo staviti? Zar nema nijednog poštenog čovjeka? Suci su si sami krivi što sve ne prijavljuju. Ako Širić i Djedović propjevaju  Bit će zanimljivo.

Rivetti je jasno izrazio koga bi htio vidjeti na čelu novog, reformiranog HNS-a.

- Zvonimir Boban je moj kandidat za predsjednika. Njega uvažava cijela Europa. Treba se uhvatiti posla i raščišćavanja. Nisam ni za Markovića ni za Štimca.

Ivan Brleković imao je iskustva s obje zaraćene strane. Dugo je bio 'desna ruka' Vlatka Markovića, a uoči prošlogodišnjih izbora priklonio se Igoru Štimcu.

- Poslat ćemo inspekciju u HNS. Kad vide dokumente od 17.12. zavrtit će im se u glavi. Treba se obračunati s korupcijom unutar HNS-a, stvoriti mir oko reprezentacije uoči Eura te stvoriti uvjete izborniku i stožeru da zovu igrače koje žele, a ne oni koji će se prodati. Ali prvo treba osigurati uvjete za demokratske izbore.

- Čudo je što  to dosad Marković i Srebrić nisu dali ostavke. Ministarstva besramno drže pravorijek od 17.12. prošle godine kad je Štimac pokraden (25-24) na izbornoj skupštini HNS-a. Treba provjeriti kako je moguće izbaciti Sinovčića, a Mamića i Uljana ne.

Srebrić je oštro demantirao Brlekovićeve optužbe o neregularnosti prošlogodišnjih izbora.

- Uefa ima uvid u sve događaje. Nije točno što govori Brleković. Postoje pravno odobreni dokumenti od nadležnog tijela. Maksimalno će se tražiti rješenje za izlaz u situacije. Treba eliminirati uzroke ovog stanja. A zadatak je i sačuvati reprezentaciju od turbulencija - završio je Srebrić.

Srebrić: Nema potrebe za prijelaznom vladom

Budući ministar sporta Željko Jovanović u utorak je žestoko napao HNS rekavši da je Hrvatski nogometni savez najzagađeniji dio hrvatskog društva, na što mu je Srebrić odgovorio:

- Pozvao bih ga u organizaciju sunutarnje strane da upozna prilike. Mora maknuti politiku od sporta - rekao je Srebrić i dodao:

- Nema potrebe za prijelaznom vladom. Svako treba odlučivati za sebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom