Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Bog je čuvao Gorana i donio kišu u polufinalu Wimbledona'

'Bog je čuvao Gorana i donio kišu u polufinalu Wimbledona'
1

Ako je bio u dobrom društvu, bio je najbolji na svijetu, kada je bio s mandrilima, bio je najveći mandril na svijetu, rekao je bivši direktor Umaga Rasberder o Ivaniševiću

VIDEO

Najblistavijih trenutaka ATP turnira u Umagu se u razgovoru za internetski portal Slovenske radiotelevizije prisjetio bivši dugogodišnji direktor turnira Slavko Rasberger.

- Godine 1990. je došao Fred Perry, 1998. je među gostima bio Julio Iglesias. Franjo Tuđman je bio na tribinama tri puta, cijelo desetljeće je dolazio Stipe Mesić. Na finalu 2001. mu je društvo pravio slovenski predsjednik Milan Kučan kao i predsjednik Kazahstana. Mislim da je ovo jedini turnir na svijetu na kojem su finale gledala trojica predsjednika - kazao je Rasberger.

Prisjetio se potom i kako je Umag dobio organizaciju ATP turnira.

- U siječnju 1990. u New Yorku se odlučivalo o četiri nova turnira. Bilo je 36 zahtjeva, a samo četiri grada su uspjela: Estoril, Moskva, Peking i Umag. Uspjelo mi je to uz nešto lobiranja i uz sreću koju sam imao i kod dijeljenja pozivnica. Sjećam se kako me nazvao Carlosa Moya i molio me da dam wild-card Rafaelu Nadalu. Tada sam prvi put čuo za njega. Kad sam sljedeće proljeće gledao Monte Carlo, 17-godišnji Španjolac je došao do polufinala. Otišao sam u ured da vidim kome sam godinu ranije dao pozivnicu i stvarno - bio je to Nadal. 

Također u Umagu 2003. je osvojio prvi ATP turnir, u parovima, dok ga je u pojedinačnom dijelu u polufinalu izbacio Moya.

Priznao je Rasberger i da mu je tijekom svih godina na čelu turnira najslabija karika bio najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević koji je samo jednom igrao u Umagu, na njegovom prvom izdanju, kada je izgubio u finalu od Gorana Prpića.

- Njegova agencija je uvijek postavljala cijenu za koju su znali da ne mogu platiti. Kad je bila deseta godišnjica Umaga, ponudio sam rekordni iznos i dogovorili smo se. Šest tjedana prije početka turnira, Ivanišević me nazvao iz Londona i rekao: "Čuj, Slavko, ja neću doći. Imam popis igrača koji dolaze u Umag, 18 ih je iz Španjolske i Južne Amerike. Reci mi jednog protiv kojeg mogu dobiti dva gema. Oprosti, neću doći da ne sramotim ni sebe ni tebe".

Ipak, Rasberger tvrdi da ništa ne zamjera legendarnom Splićaninu.

- Ima veliko srce, bio je izniman talent, nije mu bilo teško raditi. Ako je bio u dobrom društvu, bio je najbolji dečko na svijetu, kada je bio s mandrilima, bio je najveći mandril na svijetu. Dalmatinci znaju tko je mandril. On je tako dobar dečko. Ne mogu vam reći koliko sam mu želio pobjedu na Wimbledonu! Ako postoji Bog, bio je ta tri dana u Wimbledonu i pobrinuo se za kišu i za prebacivanje finala na ponedjeljak. Ako je bilo tko zaslužio taj trijumf, to je Goran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše