Obavijesti

Sport

Komentari 6

Bogdanović novi kralj Jazzera: On je naše jako ozbiljno oružje

Bogdanović novi kralj Jazzera: On je naše jako ozbiljno oružje
2

Bojan Bogdanović je ovoga ljeta potpisao 73 milijuna dolara vrijedan četverogodišnji ugovor s Utah Jazzom, odmah se dokazao velikim pojačanjem, a zabija više od 21 poen u prosjeku...

VIDEO

Užitak je vidjeti ga sretnog i ponovno na parketu. Bogdanović kreira, radi puno stvari bez lopte, a njegov je dolazak pun pogodak, rekao je Donovan Mitchell (23), ponajbolji igrač Utah Jazza.

Pokretanje videa...

01:21

Bojan Bogdanović (30) već je u ranoj fazi sezone pokazao svu raskoš talenta, pobjednički mentalitet, te oduševio sve ljubitelje hrvatske košarke. U prve četiri utakmice sezone Babo Beretta je prilično vruć, bez obzira na ozljedu gležnja, u prosjeku (u samo 29 minuta) zabija 21,3 poena, ima 4 skoka, jednu ukradenu lopte, sve uz čudesan šut od 51% (trica 44%). Za Utah Jazz više zabija samo Mitchell (24 koša), ali u 33 odigrane minute po utakmici.

Utah u prvih pet dvoboja ima četiri pobjede, Jazzeri su “pali” samo kod LA Lakersa u Staples Centru. I to kad, zbog ozljede, nije bilo Bojana Bogdanovića.

- Bojan je naše ozbiljno oružje. Pun je samopouzdanja, velik je borac i pravi natjecatelj - izjavio je trener Utah Jazza Quin Snyder.

A 52-godišnji stručnjak dobro je upoznat s kvalitetama Babe Berrete, Snyder je u sezoni 2012/13. bio pomoćni trener Ettoreu Messini na klupi CSKA Moskve i već tad se uvjerio kako Boganović može “trpati”.

- Bogdanović preuzima rizik, dobiva i sve više pažnje suparničkih igrača, pa time i svima nama olakšava posao - dodaje Mitchell.

U Salt Lake Cityju su prošlog ljeta složili vrlo dobru momčad, dolascima Bojana Bogdanovića i Mikea Conleya Jazzeri su postali prava “opasnost” na Zapadu, momčad koja može otići vrlo daleko. Američki košarkaški analitičari vjeruju kako je Bogdanovićev dolazak u Utah Jazz jedan od najpametnijih “tradeova” u NBA ligi ovog ljeta, čak se i čude kako našega košarkaša nisu pokupili Los Angeles Lakersi, kojima uz LeBrona Jamesa i Antonija Davisa nedostaje kvalitetnija šuterska opcija od Dannyja Greena.

Bojan Bogdanović u kratkom je periodu nagovijestio svoju najbolju NBA sezonu, u Salt Lakeu ima veće ovlasti (upućuje 14 šutova u prosjeku), već je počeo isplaćivati 73 milijuna dolara bogat četverogodišnji ugovor. A realno, Babo Berreta, s obzirom na prikazano u uvodnom dijelu sezone, zaslužuje i mnogo više...

Bojan Bogdanović ove sezone

vs. Oklahoma City Thunder
- 16 koševa (24 minute, šut 6-14, trice 1-5, sl. bacanja 3-3, tri skoka, jedna ukradena lopta)

vs. Sacramento Kings
- 26 koševa (24 minute, šut 10-18, trice 5-9, sl. bacanja 1-1, četiri skoka, jedan asist, jedna ukradena lopta)

vs. Phoenix Suns
- 29 koševa (37 minuta, šut 8-13, trice 4-8, sl. bacanja 9-9, pet skokova, dva asista, dvije ukradene lopte, jedna blokada)

vs. Los Angeles Clippers
- 14 koševa (31 minuta, šut 5-11, trice 2-5, sl. bacanja 2-2, četiri skoka, dva asista)
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica