Obavijesti

Sport

Komentari 17

Bogdanović slab u porazu od Toronta, Durant opsovao suca

Bogdanović slab u porazu od Toronta, Durant opsovao suca
1

Naš ponajbolji košarkaš je za 35 minuta pogodio svega dva šuta iz igre (2/11) promašivši sva tri pokušaja za tricu te je dvoboj završio sa šest koševa, pet skokova i dvije asistencije

VIDEO

Košarkaši Toronta svladali su na svom parketu Indianu sa 120-115 i probili se do trećeg mjesta Istočne konferencije NBA lige, jer je do sinoć drugoplasirani Detroit porazom 91-109 na gostovanju u Washingtonu pao na četvrto mjesto. 

Iako je momčad iz Indianapolisa imala vrlo raspoloženog Victora Oladipa, koji je završio dvoboj sa 36 koševa, sedam skokova i šest asistencija, nedovoljno čvrsta obrana i loša šuterska večer njihovog najboljeg 'tricaša' Bojana Bogdanovića odveli su Pacerse do drugog uzastopnog poraza, kojim su pali na deveto mjesto Istočne konferencije.

Naš ponajbolji košarkaš je za 35 minuta pogodio svega dva šuta iz igre (2/11) promašivši sva tri pokušaja za tricu te je dvoboj završio sa šest koševa, pet skokova i dvije asistencije. Ipak, statistika će pokazati da su s njim na parketu, kad je u igri bila prva petorka, Indiana bila ravnopravan suparnik. U poraz ih je odvela loša druga četvrtina, kad su na parketu bili igrači iz druge petorke. Tijekom prvog poluvremena Indiana je čak imala i vodstvo od osam koševa, ali od kraja druge četvrtine Toronto je preuzeo kontrolu.

Najveće zasluge za 14. ovosezonsku pobjedu Raptorsa ima DeMar DeRozan koji je predvodio domaću momčad sa 26 poena, pet skokova i pet asistencija. Odličnu 'rolu' imao je 22-godišnji austrijski centar Jakob Poeltl koji je sa 18 koševa i šest skokova došao do učinka karijere.

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi lakoćom su slavili sa 133-112 na gostovanju u Orlandu, a pritom su imali čak 46 asistencija, što im je ovosezonski rekord. Ipak, da ne bi sve bilo idealno pobrinuo se Kevin Durant, koji je do pet minuta prije kraja imao gotovo savršen učinak te sa 25 koševa (šut 10/14) i sedam asistencija bio najbolji igrač Warriorsa. Tada je postigao svoj posljednji koš za vodstvo 121-105 svoje momčadi i svoje nezadovoljstvo što nije suđena i osobna pogreška na njemu iskazao psovkom upućenom najbližem sucu. Na takve ispade NBA suci imaju nultu stopu tolerancije pa je Durant isključen.

No, to nije ugrozilo pobjedu aktualnih prvaka koji su i bez Duranta otišli do najvećih +23 (133-110). Klay Thompson je ubacio 27 koševa, a Stephen Curry je uz 23 poena imao i 10 asistencija. Kod Orlanda je najbolji bio Aaron Gordon sa 29 koševa i sedam skokova, dok je naš Mario Hezonja u igri proveo 13 minuta te postigao četiri koša uz tri skoka. Warriorsi su sada po broju pobjeda (17-6) dostigli najbolju momčad Zapadne konferencije, ali Houston (17-4) ima dva poraza manje.

Svakako najdojmljiviji učinak večeri ostvario je 21-godišnji novak Utah Jazza Donovan Mitchell, koji je u domaćoj pobjedi 114-108 nad New Orleansom sudjelovao s čak 41 košem. To je najbolji učinak jednog novaka još od 2011. godine, kad je Blake Griffin za LA Clipperse ubacio 47 koševa Indiani.

Sve do sredine treće četvrtine Pelicansi su djelovali kao bolja momčad i predvođeni Anthonyjem Davisom (19 koševa, 10 skokova) imali čak i 16 poena prednosti. No, Davis je na početku posljednjeg dijela utakmice u borbi za poziciju pod košem osjetio bol u lijevom kuku i uz vrlo bolan izraz lica i pomoć liječnika morao napustiti igru. Prema prvim informacijama čini se da je Davis ozbiljnije ozlijedio prepone te je moguće da će i na duže vrijeme izbivati s parketa.

Bez Davisove prisutnosti u reketu, Pelicansima su smanjene napadačke opcije, a postali su i ranjiviji na prodore igrača Jazza, što je najbolje iskoristio Donovan Mitchell ubacivši 17 od svog 41 koša u posljednjoj dionici. Na putu prema klupskom rekordu (41 koš) za novaka, Mitchell je pogodio šest od 12 trica, sedam od 13 šuteva za dva te devet od 11 slobodnih bacanja. Tome je dodao četiri skoka i četiri asistencije. Prije njega, samo su šestorica aktivnih igrača u svojoj 'rookie' sezoni uspjeli ubaciti 40 i više koševa na jednoj utakmici. Mitchell se pridružio vrlo probranom društvu u kojem su Carmelo Anthony, Stephen Curry, Kevin Durant, Eric Gordon, Blake Griffin i LeBron James.

Svojom je sinoćnjom predstavom začinio sjajan niz njegove momčadi, u kojem je Utah ostvarila pet uzastopnih pobjeda i s učinkom 12-11 probila se na sedmo mjesto Zapadne konferencije. Mladi šuter Jazza je u posljednje četiri utakmice namjestio ruku i imao impresivan prosjek od 26,3 koša uz 52 % šuta te pogođenih 19 trica iz 37 pokušaja.

Pobjedničkoj seriji nadaju se i u Oklahoma Cityju, gdje je sinoć gostovala potentna momčad Minnesote. Ipak, Thunder je uspio prekinuti niz od tri poraza svladavši Timberwolvese sa 111-107. Domaći su imali 10 koševa viška na poluvremenu (64-54), ali su na kraju morali čupati pobjedu. U tome im je najviše pomogao centar Steven Adams koji je odigrao utakmicu karijere, a 26 sekundi prije kraja pospremio u koš odbijenu loptu, nakon promašene trice Russella Westbrooka, za vodstvo domaćih 107-102. Adams je završio dvoboj sa 27 koševa bez promašaja (11/11 iz igre, 5/5 slobodna bacanja), a imao je i šest skokova.

Najbolji strijelac Oklahoma Cityja bio je Paul Geroge sa 36 koševa i devet asistencija. Westbrook je bio na korak do 'triple-double' učinka sa 15 koševa, 14 asistencija i devet skokova. Timberwolvese su sa po 23 koša predvodili Andrew Wiggins i Karl-Anthony Towns.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao