Obavijesti

Sport

Komentari 27

Igračima Metalurga krivac Lino Červar, a ne neisplaćene plaće

Igračima Metalurga krivac Lino Červar, a ne neisplaćene plaće
5

Rukometaši Metalurga nisu otputovali na utakmicu regionalne SEHA lige. Červarovi igrači su u bojkotu od sinoć i klubu nije bilo druge no otkazati današnju utakmicu

VIDEO

Za danas zakazana utakmica između rukometaša Zagreba i Metalurga neće se odigratiRukometaši Metalurga bojkotiraju zbog, kako sami igrači sramotno tvrde, odnosa stručnog stožera na čelu s Linom Červarom prema njima. Jutros se nisu pojavili u zračnoj luci u Skoplju i klubu nije bilo druge no otkazati utakmicu 6. kola SEHA lige.

Ovaj susret trebao se igrati još početkom listopada, no tada je odgođen za danas zbog obaveza u Ligi prvaka. Makedonski klub već je duže u velikim financijskim problemima, a na jučerašnjem sastanku igrača s vodstvom kluba sve je kulminiralo pobunom većine igrača protiv Červara te su u javnost čak izašli sramotnim priopćenjem u kojem grubo optužuju bivšeg hrvatskog izbornika.

'Ogorčeni smo načinom na koji se rukovodstvo kluba zajedno s trenerom Červarom odnosi prema nama. To traje već neko vrijeme i za nas predstavlja veliki problem, a ne financijski problemi kluba.

Červar konstantno omalovažava naš učinak u klubu, kao i sve što smo do sada postigli. Njegov interes nije niti Metalurg, niti igrači, niti stvaranje mladih igrača, nego samo njegov osobni interes, a on po svaku cijenu želi što duže ostati u klubu.

Od početka sezone trener je počeo s nekim novim konceptima nejasnima svima osim njemu, a krajnji ishod je njegova osobna egzistencija u klubu. Izgubljene utakmice nemaju veze s financijskim poteškoćama u klubu, već isključivo s tendencioznim vođenjem s klupe te nerazumnom strategijom i planom.

Šutjeli smo do sada jer smo pristojni i odani klubu, no situacija je postala neizdrživa za sve, mlade i stare, domaće i strane igrače. Dakle, svi zajedno smo se odlučili za ovaj radikalni korak.

Tražimo razgovor  s glavnim sponzorom. Bili smo tolerantni kada je riječ o financijama, no uvjeti rada s upravom i trenerom postali su neizdrživi', dio je priopćenja koje potpisuje 19 igrača.

Još sinoć pokušali ishoditi odgodu utakmice

Čak 20 od 27 igrača odbilo je putovati na utakmicu u Zagreb, ali još je sinoć postojala nada da će u makedonskom klubu pronaći rješenje te da će stići na utakmicu u Arenu. No igrači su i nakon (ne)prospavane noći ostali pri svom i Zagreb će utakmicu dobiti 10-0 bez borbe.

Čelništvo Metalurga još je kasno sinoć pokušalo odgoditi utakmicu, ali vodstvo SEHA lige nije bilo spremno na takav ustupak s obzirom na kratak rok provedbe i konstantne probleme Metalurga.

Jurica Galoić/PIXSELL

Klub je igračima dužan plaće još od svibnja, njihov najbolji igrač Darko Stanić već je napustio klub i potpisao za njemački Bietigheim, a na odlazak se spremaju i ostali. Među njima je i hrvatski reprezentativac Luka Cindrić koji bi jako dobro došao Zagrebu kao pomoć Josipu Valčiću.

Pitanje je i što će sada biti s Metalurgom, kakvu će im kaznu spremiti SEHA liga te hoće li uopće nastaviti nastupati u Ligi prvaka. I tamo su u skupini sa Zagrebom koji ih je nedavno pobijedio u Zagrebu. No pitanje je i što će biti s Linom Červarom jer ovakav odnos u klubu sigurno ne može se nastaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz