Obavijesti

Sport

Komentari 17

Boll je ipak bio prejak: Ruiwu Tan srebrni na EP-u u Danskoj

Boll je ipak bio prejak: Ruiwu Tan srebrni na EP-u u Danskoj
4

Kineski stolnotenisač s hrvatskom putovnicom, Ruiwu Tan, zaustavljen je u finalu EP-a u danskom Herningu. Bolji od njega bio je Nijemac Timo Boll rezultatom 4-1

VIDEO

Unatoč porazu u finalu, Ruiwu Tan ostvario je rezultat karijere i u Hrvatsku se vraća s europskim srebrom oko vrata. Odigrao je sjajan turnir, ali je u finalu Boll ipak bio prejak.

Tan je vrlo loše ušao u meč što je Timo Boll iskoristio i došao do velike prednosti od 7-0. Hrvatski reprezentativac uspio je tek dobiti dva poena za 11-2.

U drugom setu Tan je zaigrao malo bolje, ali ni to nije bilo dovoljno da ugrozi Bolla pa je najbolji europski stolnotenisač dobio 11-6.

Treći set bio je gotovo repriza prethodnog, hrvatski reprezentativac je pokušavao, ali nikako nije uspio nametnuti svoju igru Bollu. Dovoljno tek za 11-7.

U četvrtom setu Tan je odlično počeo, poveo je 4-1. Boll se uspio vratiti u set, međutim Tan je u neizvjesnoj završnici došao do dvije set lopte (10-8). Njih nije iskoristio, ali zato je treću za 13-11. 

U petom setu nastavio je s odličnom igrom, vodio je do same završnice (u jednom trenutku 7-4), ali je tada Boll nanizao tri poena za 11-9 i novi naslov.

Meč je trajao 39 minuta, a Boll je ovom pobjedom došao do šestog naslova europskog prvaka.

Koliko je ovo veliki uspjeh, govori podatak da je posljednju europsku medalju za Hrvatsku u muškoj konkurenciji osvojio Zoran Primorac davne 2005. godine. Također u Danskoj.

Od 2004. u Hrvatskoj

Tanu (29) je ovo najveći uspjeh u pojedinačnoj konkurenciji još otkad je bio juniorski prvak Azije.

Kao i mnogi drugi kineski stolnotenisači, zbog prevelike konkurencije u svojoj reprezentaciji došao u je Europu. U Hrvatsku je stigao 2004. i uskoro dobio državljanstvo. Već je osvojio dva europska srebra, u Beogradu 2007. u momčadskoj konkurenciji te u paru s Poljakom Blaszcykom. Sad je pokazao da je od svih europskih Kineza baš on najbolji.

Početkom godine propustio je SP na kojem je Hrvatska tražila vizu za Olimpijske igre. Martin Tino Časl, dopredsjednik Saveza i predsjednik kluba u kojem je igrao uskratio mu je nastup. Optužio ga je da ima sifilis, a  Ruiwu je rekao da ga je odavno prebolio. U pozadini su bile 'igrice' oko produljenja ugovora.

EP u stolnom tenisu, finale:

Boll (Njem / 1) - Ruiwu (Hrv / 26) 4-1 (11-2, 11-6, 11-7, 11-13, 11-9)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'