Obavijesti

Sport

Komentari 6

Bomba Paula Scholesa za veliki finale Manchestera

Bomba Paula Scholesa za veliki finale Manchestera
3

Zahvaljujući prekrasnom pogotku Paula Scholesa u 14. minuti, Manchester United svladao je Barcelonu i osigurao veliki finale Lige prvaka

VIDEO

Barcelona je u prvih deset minuta bolje igrala i imala inicijativu, no u 14. minuti na loše izbijenu loptu natrčao je Paul Scholes i silovitim udarcem pogodio desni kut vratara Valdesa. Iskusni Englez našao se u prilici nakon što su trojca braniča Katalonaca krenula prema Cristianu Ronaldu, a krivac za loše pokrivanje veznog igrača "crvenih vragova" je Zambrotta. Gosti se nisu obeshrabrili zbog primljena gola o čemu svjedoči i podatak da su nakon 18. minuta imali loptu u posjedu 57 posto vremena. No prilike je stvarao Manchester United. U 21. minuti Cristiano Ronaldo lijepo je sačuvao loptu i uposlio Parka, koji je promašio okvir gola. Nakon kornera u 24. minuti Wes Brown je imao priliku glavom svladati Valdesa, no ni on nije bio uspješan. Nakon prvih pola sata Barcelona je imala sve više problema. Počeli su griješiti u predaji lopte, a tu je prednjačio Deco, koji se na Old Traffordu nije snašao. Kako je ritam utakmice rastao, Barcelona je bila sve sporija, a do izražaja je sve više dolazila igra domaćina. Jedino je Lionel Messi djelovao sposoban da poboljša igru svoje momčadi, a obrana Barcelone djelovala je konfuzno.
Unatoč tome, veliku prilku Barca je imala u 37. minuti kad je Deco s ruba šesnaesterca pucao kraj lijeve vratnice. Na žalost za Španjolce, s krive strane. U 41. minuti Manchester United imao je novu veliku priliku, no Nani nije uspio u mrežu poslati loptu koju je nabacio Park. Jedino što je Španjolce moglo zadovoljiti nakon prvog dijela jest to što je Messi bio viđeniji na terenu od Cristiana Ronalda i što su krajem poluvrmena uspjeli poboljšati igru. To im vjerojatno nije bila neka utjeha.
Domaćini su započeli drugo poluvrijeme radeći veliki pritisak na protivnike, a Barcelona je pokušavala više igrati na nabacivanja. To je rezultiralo s nekoliko velikih prilika za domaćine. Prijetili su Nani, Tevez, Cristiano Ronaldo, no Barca se uspjela obraniti. U 63. minuti iz slobodnog udarca prema Van der Saru zaprijetio je Deco, no njegov snažni udarac nije bio precizan. "Crveni vragovi" nastavili su s pritiskom, a Barcelona je djelovala sve nemćnije. U igru su ušli Henry i Krkić umjesto Inieste i Eto'oa, no ni to treneru Franku Rijkaardu nije pomoglo. S druge strane, njegovu iskusnijem kolegi Fergusonu sve je išlo po planu. U 77. minuti snove mu je mogao srušiti Henry, no njegov udarac spriječio je Van Der Sar lijepom obranom. U 81. minuti u prilici za ManUtd bio je Cristiano Ronaldo, no nije bio precizan. Potom je ponovno zaprijetio Henry, ali još jednom bezuspješno.
U posljednjih pet minuta deset igrača Manchestera nalazilo se iza lopte, Barcelona je pokušavala centašutevima, no rezultat se do kraja nije mijenjao. Prvi sudionik finala na stadionu u Lužniki u Moskvi je Manchester United.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"