Obavijesti

Sport

Komentari 58

Borba Čilića: Nakon pet setova i pet i pol sati slomio Querryja

Borba Čilića: Nakon pet setova i pet i pol sati slomio Querryja
5

Marin Čilić u Wimbledonu je nakon borbe u pet setova i više od pet sati igre svladao američkog tenisača Sama Querryja rezultatom 7:6(6), 6:4, 6:7(2), 6:7(3), 17:15

VIDEO

Marin Čilić u 3. kolu Wimbledona slomio je Amerikanca Sama Querryja nakon pet i pol sati igre. Slavio je Čilić nakon višesatne borbe 7:6(6), 6:4, 6:7(2), 6:7(3) i konačno u petom setu 17-15. 

Hrvatski tenisač odigrao je pet setova koji su potrajali gotovo 330 minuta, odnosno pet i pol sati.

Prvo je set dobio hrvatski tenisač sa 7-6. Slavio je i u drugom sa 6-4, a onda je uspješniji u iduća dva bio Querrey rezultatom 7-6, 7-6. 

Čilić je u petom setu konačno uspio odnijeti pobjedu i izbaciti Amerikanca. Peti je set trajao čak 127 minutu i na kraju je kao pobjednik iz njega izašao Marin.

- Potpuna drama, pogotovo u petom setu. Nije bilo lako, opet je bilo vjetra, ali stvarno sam sretan načinom na koji sam se zadržao u meču. Nije bilo lako zadržati koncentraciju jer je Querrey odlično servirao. Pokušao sam ne razmišljati o eventualnom prekidu zbog mraka i povratku na terenu tek u ponedjeljak. Uspio sam ostati koncentriran do kraja – izjavio je Čilić nakon meča.

- Što je bilo najteže? Kad imaš osjećaj da si bio toliko blizu pobjede, a opet moraš i dalje zadržati potpunu koncentraciju. Ovo nije bila samo velika fizička, već i mentalna borba. Nadam se da ću biti spreman za sljedeći meč i da ću imati dovoljno svježine – zaključio je Čilić.

Drugi najduži meč Wimbledona

Čilić je u osmini finala igrati s pobjednikom susreta Murray - Baghdatis.

Meč između Čilića i Querryja bio je drugi najduži u povijesti Wimbledona. Potrajao je čak pet sati i 31 minutu. Peti set potrajao je čak dva sata i 7 minuta.

Ipak, najduži meč Wimbledona odigran je 2010. godine. Igrali su tada John Isner i Niclas Mahuta. Peti set je završio 70-68, a meč je potrajao čak 11 sati  5 minuta.

Wimbledon, 3. kolo:

Čilić - Querrey 7:6(6), 6:4, 6:7(2), 6:7(3), 17:15

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"