Obavijesti

Sport

Komentari 43

Švicarci uzeli bod Talijanima, drama seli u zadnje kolo...

Švicarci uzeli bod Talijanima, drama seli u zadnje kolo...
6

Švicarci su poveli na Olimpicu već u 11. minuti prekrasnim golom Widmera, Talijani su izjednačili u 36. minuti preko Di Lorenza, a Jorginho je promašio penal u 90. Drama se nastavlja...

Borba talijanskih i švicarskih nogometaša za prvo mjesto u skupini C i izravni plasman na SP 2022. se nastavlja budući da su ove dvije reprezentacije remizirale u Rimu (1-1).

Sjajnu su utakmicu na rimskom Olimpicu odigrali Talijani i Švicarci u kojoj je počelo frcati na sve strane od samog početka, a tako je bilo zbog ranog gostujućeg pogotka Silvana Widmera u 11. minuti. Okafor je tada napravio pola posla, povratnom loptom pronašao natrčalog Widmera koji je loptu zakucao pod gredu topovskim udarcem s vrha šesnaesterca.

Nizozemci, na Poljud ponesite naočale! Nisu vidjeli Ronaldov gol Srbiji i simuliranje Sterlinga
Nizozemci, na Poljud ponesite naočale! Nisu vidjeli Ronaldov gol Srbiji i simuliranje Sterlinga

Vrlo brzo nakon toga je Švicarska mogla povećati prednost jer je imala dvije sjajne prilike, ali je i na drugoj strani fantastično branio švicarski vratar Sommer koji je zaustavljao sjajne prilike Barelle i Chiese. No, europski prvaci do kraja poluvremena su ipak izjednačili, a nakon prekida je glavom u 36. minuti pogodio Di Lorenzo.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group C - Italy v Switzerland

U nastavku je ritam ipak pao, makar je Italija bila nešto bolja i bliže drugom, pobjedničkom pogotku. Savršenu šansu za to europski prvaci Talijani su imali u 90. minuti kada je nakon reakcije VAR-a sudac Taylor dosudio jedanaesterac. No, Jorginho je pucao preko vrata i time ostavio Švicarce u igri za prvo mjesto.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group C - Italy v Switzerland

Kolo prije kraja Italija i Švicarska su ostale izjednačene na vrhu (po 15 bodova) te se drama seli na posljednje kolo kada Italija gostuje kod Sjeverne Irske, a Švicarska ima domaći ispit protiv Bugarske. Osim što će loviti pobjede, obje momčadi će tražiti što veće pobjede zbog gol-razlike koja je trenutačno na strani Talijana (plus od dva gola). To znači da će za izravan plasman u Katar Švicarcima trebati pobjeda za tri gola veća nego Italije.

U skupini F je sve jasno i prije posljednjeg kola. Još ranije je bilo poznato da je Danska osigurala prvo mjesto i direktni plasman na Svjetsko prvenstvo, dok je nakon ovog petka poznato kako će iz ove skupine dodatne kvalifikacije igrati Škotska.

Perišić platio prijevoz i ulaznicu za Rusiju svoj djeci iz NK Omiša!
Perišić platio prijevoz i ulaznicu za Rusiju svoj djeci iz NK Omiša!

Slavili su Škoti kod Moldavije 2-0 golovima Pattersona u prvom i Adamsa u drugom poluvremenu čime su pobjegli Izraelu na nedostižnu prednost.

Savršene kvalifikacije Danske prekinuli su Farski otoci. Naime, do ovog kola je Danska imala svih osam pobjeda, ali i razliku pogodaka 27-0. No, protiv Farskih otoka je prvi put kapitulirala danska obrana i to u 89. minuti (Olsen). Danska je ipak pobijedila 3-1 i time došla do nove, devete pobjede.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group F - Denmark v Faroe Islands

Na trećem mjestu ove skupine bodovno su se izjednačili Austrija i Izrael nakon što su Austrijanci slavili u međusobnom ogledu 4-2 (dva gola Schauba).

U skupini I Engleska je došla milimetrima blizu prvog mjesta i direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Prije posljednjeg kola Engleska ima tri boda više od drugoplasirane Poljske i za prvo mjesto Englezima, bez obzira na rezultat dvoboja Poljska - Mađarska u zadnjem kolu, treba tek bod na gostovanju kod San Marina koji ima devet poraza iz devet utakmica.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - England v Albania

Englezi i Poljaci dobili su svoje utakmice ovog petka. Engleska je na Wembleyju razbila Albaniju (5-0), a sve je bilo gotovo nakon prvih 45 minuta (čak tri gola Harryja Kanea te po jedan Maguirea i Hendersona).

Grbić: Možda i nisam bio dobar za Hajduk, a sad sam dio elite. Brozov gol? Teško je objasniti...
Grbić: Možda i nisam bio dobar za Hajduk, a sad sam dio elite. Brozov gol? Teško je objasniti...

Ako ništa drugo, Poljaci su lakom pobjedom kod Andore od 4-1 osigurali drugo mjesto i doigravanje. U tom susretu je Robert Lewandowski postigao dva gola (ukupno osam u kvalifikacijama), što ga stavlja na drugo mjesto ljestvice strijelaca (iza Nizozemca Depaya). Na osam golova su još Kane i Izraelac Zahavi.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Andorra v Poland
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA SP 20.45 , OLIMPICO, RIM
Italija
Di Lorenzo 36'
1 : 1
Švicarska
Widmer 11'
Sortiranje događaja

Kraj na Olimpicu. Drama se nastavlja u skupini "C"...

93+'

Što je sada napravio Donnarumma... Nevjerojatan kiks skupocjenog golmana PSG-a, a Švicarci su skoro došli do gola iz te situacije. Nevjerojatno.

90'

Ostaje 1-1. Nevjerojatno. Jorginho je pucao visoko iznad prečke i promašio još jedan penal protiv Švicarske.

88'

Talijani traže penal, Taylor ide pregledati VAR.

85'

Sada Chiesa. Talijani su se malo probudili za završnicu utakmice, ali i dalje izgledaju kao da im pobjeda u ovoj utakmici nije imperativ. 

Komentari 43