Obavijesti

Sport

Komentari 50

Boro: Možemo se približiti vrhu; Caktaš: Ovo nam je baš značilo

Boro: Možemo se približiti vrhu; Caktaš: Ovo nam je baš značilo

Dečki su nadmašili ono što sam očekivao od njih. Uživajmo, neka pjevaju i drago mi je zbog toga, rekao je trener Hajduka nakon pobjede nad Lokomotivom, a Tomić se vadio na lošoj sreći

VIDEO

Jako smo zadovoljni. Jako sam sretan jer sam vjerovao u ovu momčad i samo mogu čestitati momcima. Dali su sve od sebe u ove tri utakmice i uvjerio sam se da znaju dobro igrati, pogotovo u prvom poluvremenu. Znači, ima tu još prostora za napredak, ali skupina igrača je jako dobra, rekao je Boro Primorac.

Novi (privremeni) trener Hajduka povezao je dvije pobjede u nekoliko dana na sjeveru Hrvatske i, nakon Slaven Belupa, pobijedio i Lokomotivu (2-1). Mijo Caktaš zabio je oba gola.

Pokretanje videa...

Boro Primorac u Hajduku 01:59

- Imali smo karakter. Malo smo slabije krenuli u prvom poluvremenu, poslije 1-1 smo se vratili, imali stativu i neke šanse. Ima ova momčad mladosti, svježine, karaktera i može bolje - rekao je Primorac i nastavio:

- Šteta što vodstvo u prvom dijelu nije bilo veće, ali treba računati da se Lokomotiva bori za život, ima nekoliko dobrih igrača, pa i jednoga po desnoj strani iz naše škole (Tahiraj, op.a.). Morali smo biti jaki i sretan sam što su dečki nadmašili ono što sam očekivao od njih.

Caktaš?

- Mijo je dobar, šteta što ga nije bilo protiv Osijeka. Zadovoljan sam i obranom, dva stopera igraju dobro, golman dobar, u sredini su dali sve od sebe. Bili smo svježi prema naprijed, imali nekoliko kombinacija. Što reći? Uživajmo večeras. Neka pjevaju i to mi je drago.

Iduća je utakmica tek za 12 dana protiv Rijeke jer je nedjeljni derbi protiv Dinama odgođen.

- Imamo sve igrače na broju, svi su zdravi. Možemo se malo odmoriti i dobro raditi. Važno je jako završiti kraj godine, ima tu i Kup i možemo se približiti ovima gore.

Kako je uspio pokrenuti momčad u tako kratko vrijeme?

- Rekao sam igračima da vjerujem u njih, da mogu igrati bolje nego što su igrali dosad, ništa više - zaključio je Primorac.

Kapetan Caktaš spasio Hajduk u 90.! Debitirao je bivši 'vatreni'
Kapetan Caktaš spasio Hajduk u 90.! Debitirao je bivši 'vatreni'

Prošlosezonski doprvak Lokomotiva ostala je na osam bodova. Poraz, a na trenutke su domaćini u nastavku djelovali sposobni osvojiti barem bod.

- Teško nam je pao ovaj poraz. Očigledno nas ne ide i svaku grešku kažnjavaju. Prošle sezone sve je išlo na naš mlin, a sad jednostavno, pokraj truda, svega što ulažemo i dobre igre gubimo utakmicu - rekao je trener Goran Tomić.

Zagreb: Lokomotiva i Hajduk odigrali zaostalo 9. kolo HT Prve lige

- Odlično smo ušli u utakmicu prvih 10-ak minuta, do tog gola, i opet primamo gol iz prve izglednije prilike. To nas je dosta poremetilo, Hajduk je imao dvije, tri dobre situacije nakon toga. U drugom poluvremenu zasluženo smo izjednačili, imali još prilika i baš mi je žao što nas nije nagradilo za ovakav trud.

- Jednostavno, takav je trenutak da uđe u gol što god protivnik pukne po golu. Čestitam Hajduku na pobjedi. Trebamo vjerovati da radimo dobre stvari, biti uporan i okrenut će se jednom - zaključio je.

Mijo Caktaš u prošlom je kolu dvaput asistirao, a sad dvaput zabio. Drugi put - u 90. minuti.

- Znali smo da će biti teško, ali htio bih čestitati momcima na dobroj utakmici i na pobjedi. Vjerovali smo da možemo uzeti sva tri boda. Na kraju smo u tome i uspjeli. Svi smo zadovoljni. Mogli smo i u prvom poluvremenu riješiti utakmicu, da bude malo mirnija, ali ovako je možda bilo slađe - rekao je kapetan Hajduka.

- Moglo se vidjeti u proslavi drugog gola da nam je ova utakmica dosta značila. Nakon loših rezultata trebali smo obradovati navijače. Svi skupa možemo se radovati s dvije pobjede u gostima i trebamo nastaviti dalje raditi. Rijeka? Iskoristit ćemo ovo vrijeme da se bolje upoznamo s trenerom, da pohvatamo sve što želi od nas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka