Obavijesti

Sport

Komentari 10

Borussia D. napokon slavila, Bayern preskočio Hannover

Borussia D. napokon slavila, Bayern preskočio Hannover
1

Šest kola prije kraja prvenstva Borussia je sačuvala prednost od sedam bodova pred Bayerom, koji je u subotu teško slavio (1-0) u gostima kod Kaiserslauterna...

VIDEO

Nakon samo jednog osvojenog boda u dvama prošlim kolima nogometaši Borussije u subotu su u srazu 28. bundesligaškog kola u Dortmundu pobijedili trećeplasirani Hannover 4-1. Šest kola prije kraja prvenstva tako su sačuvali prednost od sedam bodova pred drugoplasiranim Bayerom, koji je u subotu slavio (1-0) na teškom gostovanju kod Kaiserslauterna.

Porazom Hannovera u Dortmundu profitirao je Bayern, koji je golom Arjena Robbena na asistenciju Francka Riberyja u 77. minuti uspio doći do sva tri boda (također 1-0 pobjeda) u srazu s posljednjeplasiranom Borussijom iz Mönchengladbacha, te time izbiti na treće mjesto ljestvice.

Nizozemcu je to bio već deveti ovosezonski pogodak. Skupio je, nakon što je počeo igrati tek u 2011. godini, samo deset bundesligaških nastupa.

U pobjedničkoj je momčadi cijelu utakmicu odradio Danijel Pranjić.

Hannover je poveo kod Dortmunđana u 57. minuti, no momčad Jürgena Kloppa unutar samo 24 minute (59. do 83.) zabila je četiri gola i riješila pitanje pobjednika. Izjednačio je omaleni 18-godišnji veznjak Mario Götze, koji je također asistirao Lucasu Barriosu za 3-1. Sjajni je Paragvajac zabio također krasno glavom za 2-1, te još ljepše Kevinu Großkreutzu u 83. minuti asistirao za posljednji pogodak na utakmici. Barrios je na brojci od 13 ovosezonskih pogodaka.

Leverkužanima je u Kaiserslauternu sva tri boda donio 23-godišnji veznjak Sidney Sam zabivši klubu iz kojeg je došao u Bayer svoj sedmi pogodak sezone u 74. minuti.

U domaćim je redovima cijelu utakmicu odradio Lakić, a posljednjih 15-ak minuta Rivić.

Na vrhu ljestvice strijelaca s Bayernovim Marijem Gomezom izjednačio se Freiburgov Senegalac Papiss Demba Cisse, koji je svoju momčad na gostovanju kod Mainza doveo u vodstvo već u 49. sekundi utamice. Cisse je, kao i Gomez, na brojci od 19 ovosezonskih pogodaka.

Za domaće, u čijim je redovima posljednjih desetak minuta odradio mladi hrvatski reprezentativac Petar Slišković, u 66. je minuti utakmice uspio izjednačiti Allagui.

Za goste je do 78. minute igrao BiH-reprezentativac Mensur Mujdža. Zaradio je žuti karton.

Bundesliga, 28. kolo:

Bayern – Borussia M. 1-0 (Robben 77)

Werder – Stuttgart 1-1 (Frings 34 / Hajnal 13)

Borussia D. - Hannover 4-1 (Götze 59, Barrios 64, 73, Großkreutz 83 / Abdellaoue 57)

Mainz – Freiburg 1-1 (Allagui 74 / Cisse 1)

Kaiserslautern – Bayer 0-1 (Sam 74)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'